Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni koščičarjev
-
- Site Admin
Bolezni koščičarjev
(Prenos iz arhiva)
-
- Kraj: Domžale
Karsia sedaj promovira nov, biotični fungicid Amylo X na osnovi bakterij Bacillus amyloliquefaciens za zatiranje monilij.
Brez nevarnostnih oznak in brez karence. Sliši se zanimivo ...
Vseeno pa potrebuješ potrdilo o opravljenem izpitu s področja FFS !
Pa še ena smotana podrobnost. Na prodaj le v 1kg pakiranju. V Italiji stane okoli 50 EUR, za našo ceno pa ne vem.
Brez nevarnostnih oznak in brez karence. Sliši se zanimivo ...
Vseeno pa potrebuješ potrdilo o opravljenem izpitu s področja FFS !
Pa še ena smotana podrobnost. Na prodaj le v 1kg pakiranju. V Italiji stane okoli 50 EUR, za našo ceno pa ne vem.
Breskova kodravost bo kljub nekoliko drugačnim razmeram tudi letos našla svojo pot do naših breskev. Eno škropljenje z bakrom pred prvim naslednjim dežjem (http://www.kmetzav-mb.si/Koscicarji_1_2018.pdf) bo nekaj pomagalo. Potem pa bo za bakrove pripravke prepozno in bo treba še vsaj eno z nečim drugim. Jaz bom spremljal, kaj bodo rekli kmetijski zavodi. Navadno imajo nekaj malega info, kako so se posamezna sredstva izkazala v kakih poskusih. Breskve sicer prav vse niso povsem zadovoljne s samo dvema škroplenjima, ampak za tiste sorte, ki niso, bo za moje rešitev motorka. Ko se pojavijo cvetovi, je nege konec.
Ostale bolezni so zame manj pomembne, češnje nimajo težav, marelice pa tako ali tako kot drevesa propadejo, tudi ko sem jih dvakrat škropil proti moniliji predpisano v cvet. Kar se mi zdi zločin. Tako da to se več ne grem.
Ostale bolezni so zame manj pomembne, češnje nimajo težav, marelice pa tako ali tako kot drevesa propadejo, tudi ko sem jih dvakrat škropil proti moniliji predpisano v cvet. Kar se mi zdi zločin. Tako da to se več ne grem.
Varstvo koščičarjev, drugo obvestilo za Štajersko: http://www.kmetzav-mb.si/koscicarji%202018.pdf.