Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nigella damascena - vzhodna črnika

tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Ha, ha pa je uspela s sejanjem tudi meni. Postopoma nastajajo tudi semena. Very Happy
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

originalnilist je napisal/a:
Če kdo rabi semena naj mi javi da jih shranim,drugač jih ne shranjujem ker se mi je že kot plevel.lp

Jaz bi imela tudi tako lep plevel. Laughing
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ugotovila sem, da jo lahko pustiš, da se sama zaseje ali na pomlad vržeš shranjeno seme in je ok.
kot pravi Garden-ja je čudoviti dodatek k vrticam. povedali sosedje , žal jaz tega nisem videla. imam jo zasejano cel hribček med vtnicami. sedaj to izgleda kot rjavi vrt. pravzaprav vse je rjavo, ko bo možno pokažem sliko. zelne barve je bolj malo. lpvoda PS: rožice so čudovite_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Torej - nekaj pustim in upam da se samo zaseje - za zihr pa tudi spravim semena (malo za mene, malo za veselje drugim). Hvala Voda, LP.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

tudi jaz se priporočam
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Če se nobenemu ne mudi bomsemena razdelila na srečanju.
Bobolino,Zuf,Irenakk.Martinka,Dašabina.Še kdo?Tjesih ti jih že imaš?
Garden-ja in Tjesih-del vrta ki imam zasajeno črniko je tako suh in razpokan da sem se odločila da ga zasadim sadjem in jagodičjem ker ga niti namočiti ne moreš,črnika pa se vsako leto bolj razrašča in jo je vsako leto več.Torej nič jo ne moti da je suho,kamor sama odvrže semena tam zrase.jaz bi jih kar zdaj raztresla okoli in počakala.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz prosim za semena.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Metuljc,ti pa boš pršla ponje a ne?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bom, ko bodo temerature vsaj 15 stopinj nižje. Wink
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Vsekakor bom vztrajala in si jo še enkrat posejala potem pa pustila, da se razseje. Tudi gospod, pri katerem sem jo videla med vrtnicami, pravi, da se razsaja sama in je ne seje več načrtno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori