Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Hvala.
Zanima me še,zakaj se na vrhu listi zvijajo navzdol-postajajo cunjasti ?_________________lp
Davorin
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Lani prvič z bakrom nekje po 14 dneh ko so bili v zemlji pa se mi je zdelo, da ni bilo napačno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Davorin je napisal/a:
Hvala.
Zanima me še,zakaj se na vrhu listi zvijajo navzdol-postajajo cunjasti ?

Kje imaš sadike? Če so v rastlinjaku, lahko da jim je prevroče. Mladi listi rabijo še več vlage in če je izhlapi več, kot je lahko načrpajo, venejo. Če so ob jutrih listi spet pokončni, bi znal biti tu vzrok. Morda premočno gnojenje?? Težko reči takole od daleč in brez slike.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Sadike(balkonarčki) so visoke 30cm in so pod led lučko. Vsajene so v 3dl pvc kozarec. Posjene so v kupljen substrat,brez dodatnega gnojenja. Zjutraj so listi morda za odtenek bolj pokončni. Najbolj da jih presadim v končna korita?_________________lp
Davorin
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

3dl je že premalo prostora za 30cm visoko rastlino. Jaz jih grem ravnio pikirati in jih sadim v 0,5l kozarce. Glih komaj zdržijo do sajenja na prosto.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz bom balkončkarje te dni dala že kar v končna korita. Par dni bodo še znotraj na okenski polici neogrevanega podstrešja, potem gredo kar ven. Če bo kako premrzlo jutro, jih še vedno lahko čez noč premaknem na notranjo stran ali pa čez korito potegnem prozorno PE vrečo. Odkar je zjutraj temperatura nad 3 °C, se že utrjujejo zunaj v plastenjaku.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

mfranc je napisal/a:
dašabina je napisal/a:
Mfranc, midva sva si podobna Smile Wink

Dašabina,

in zadnji bodo prvi Very Happy

točno tako😂_________________sonček je in .....
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Davorin je napisal/a:
Novinka.
Moji oz paradajzki od tvojih semen mi delajo zelo dobro-pod lučko. Nekaj jih imam viška. Jih potrebuješ?
lp
Davorin

Ce bos hodil kaj v Ljubljano, bi se pa res priporocila. Ce ne, si ne delaj skrbi, bom ze koga nafehtala Embarassed

Letos mi nekako ne gre tole. Se tolazim, da majo se mesec dni casa...
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Moji so vsi v rastlinjaku, se mi jih ni več ljubilo prekladati iz ene police na drugo Very Happy
Posadila jih bom pa, ko res ne bo več možnosti nizkih temperatur. Pri nas vsekakor po prvem maju.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

moji paradižniki so nagneteni v 4-ih koritih (niso in verjetno tudi ne bodo presajeni posebej do sajenja- v vsaki posodi je okoli 50 rastlin - okenska korita so dolga cca 50 ali 60 cm), kljub temu so stebla močna in listje košato. od zunaj na odprtem so že kar 20 in več dni, tudi čez noč. nič jih ne gnojim. zaključek: tudi če so tako na gosto rastejo se lahko lepo razvijajo. pri ločevanju pred sajenjem ne sme biti problema, ker so korenine kompaktne in če kakšno poškodujem se itak pri paradižniku hitro opomorejo. Zalivam po potrebi, ko je zemlja že skoraj suha in to kar z vrha iz flaše zamaham dvakrat čez rastline. opazila pa sem, da je potrebno vsakodnevno zalivanje, če je sonce in veter. in še to: v koritu, kjer so samo črni, temni paradajzi se tem takrat popolnoma povesi listje in so stebla nagnjena. pri klasičnih pa takrat tega ni opaziti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori