Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rocoto

Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Prodaja kdo ROCOTO PLODOVE? Smile
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Rocoto Red v drugem letu...
Nazadnje urejal/a TwityPity 14 Sep 2016 14:48; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelo lep grm.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hojla, TwityPity pozdrav .

Lep grm. Pri meni je Rocoto celo sezono sabotiral. Se sprašujem zakaj, pa mi ne potegne čisto; zalivanje, gnojenje .... Rolling Eyes

Res pa je, da letos Rocoto ni bil na svojem stalnem mestu, pri ameriških borovnicah, ki so mu naredile senco pri poznopopoldanski pripeki.

V slabo uteho mi je, da ima sedajle polno mladih "bunkic", kar pomeni nadaljnjo vzgojo na terasi, pravo misijo nemogoče._________________mfranc
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Pozdravljeni!

Dobila sem, kar naj bi bil aji rocoto rojo iz Peruja. Ampak plodovi niso bili bunkuce, pač pa podolgovati in mini. Takole nekako so izgledali:
https://www.tradewindsfruit.com/rocoto-aji-largo-pepper-seeds
Skratka, veselo sem ven pobrala semena in jih posejala. So vzklila, ampak prvi listki, ki se kažejo, izgledajo nazobčani (kot pri paradižniku). Ali je to mogoče?!
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Poslikaj rastlino.
kate

Bom, samo, da še malo zraste. Zdej je še čist dojenček. Smile
kate

No, da updatam: zmešnjava je nastala zaradi mojega pomanjkljivega označevanja. Tako, da čili semena so dala čili. Po slikah plodov (brskanje po internetu) sodeč nisem prepričana, da gre za rocoto.
Še vedno so majhne rastlinice (2 para pravih listov) in jih moram prepikirat. Bomo videli, kaj bo iz njih (imam jih malo morje).
Rocoto mini brown rastlinice (prejela od Plamenke) napredujejo lepo.
Afrodita

Odgovor Napisal/-a Afrodita »

https://www.thechilliking.com/hairy-little-fellas/
Takole bi rocoto moral izgledat 😉
kate

Ne, ne izgleda tako.
Glede na to, da je prišel iz Kolumbije, kjer so mu tako rekli, bom sklepala, da pač uporabljajo izraz v generičnem smislu... Confused
So pa mali in fejst (zame) pikantni - sem samo ugriznila, pa so se mi solze ulile.
Odgovori