Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Balkonska zasaditev

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ste že delale balkonske zasaditve? Jaz letos razmišljam:
- večerno sonce - bele bršlinke, bele nagležinje, zmajeva krila - moje sadike (1 korito)
- močno sonce
polviseče perlargonije rdeče, moljevka, rdeče bršljinke in rdeča krompirjevka ( 5 korit - 2 koriti brez rdeče krompirjevke)
- celodnevno sonce
balkon 4 korita; roza bršlinke, enja strukturna, polviseče roza perlargonije in razmišljam o krompirjevki zeleni (razen krompirjevka - vse moje)
okna - bolj senca
polviseče roza bršlinke, roza bršlinke, roženkravt, zelenje iz stanovanja ( 4 korita)
balkon 4 korita - jutranje sonce
bršinke bele in roza - moje, ostanek polvisečih rdečih - moje + moljevka in trave (moje trave)
- korito maminih bršlink (stare so več kot pet let) bom dala vmes; ta balkon bo pisan in verjetno bo vmes še rasparagus

Tako da kupim moljevke, krompirjevko in rdeče bršlinke;

Približno - se še odločam ali bi mogoče kaj drugega....
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O tristo kosmatih Irena. To pa bo zalogaj za sajenje kot zalogaj za zalivanje. Imaš morda korita z rezervo?
Res si pridna, ni kaj.

Pred 25+ leti sem imela 27 korit 60cm po oknih in balkonu. Da ne govorim o rožah takšnih in drugačnih povsod. Sedaj vidim, da sem tudi jaz bila nekoč pridna. Če se na to spomnem ali pa ko vas berem, se mi zdi in imam občutek, da sem lena kot fuksa. Da pa pomislim, da sem sedaj doma, pa sploh.

Jaz bom imela zgoraj na balkonu samo štiri korita in to bodo letos vse mešano.
Vse bo moje, pa tudi tvoja zelena krompirjevka. Pelargonije rdeče in bele, vmes bo še neko zelenje in limonska trava.

Tvoja zmajeva krila in bele pelargonije bom imela tudi spodaj na južni strani.

Sigurno bom pa tudi "eno" kupila, saj drugače res ne bo šlo. Pa ne da nimam dovolj, mislim da veste kako to je. Smile Smile

Imam pa še dve čebulici begonij, ki sem jih šele dala kalit, saj sem čisto pozabila nanje. Se zgodi.

lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Irena

U, saj res, tudi jaz imam begonije. Bom še to nekam vrinila. Drugače pa imam rada rožice in zaliva mi jih - ne boš verjela - tudi sin Smile

Se poigravam z mislijo, da bi v lonec dala tri češnjevce in ob rob kapucinke;
Rdeč, črn in oranžen + kapucinke ....
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Letos so v mojih 7 balkonskih koritih take mešane zasaditve, ki pa še zdaleč niso dosegle pravo bujnost:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

MarijaV to bo pa res lepa in bujna zasaditev, ko bo na vrhuncu.
Naj ti lepo rastejo
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Irena

MarijaV,
tole bo pa res bujno; moljevka in krompirjevka bosta zrastli v velik skla in moljevka malo tudi v širino, Če prav vidim imaš tudi bršlinke in ob strani grobelnik? Kakšno travo si dala pod moljevko?

Bravo Marijav,
vsekakor bo lepo.

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MARIJAV, lepo okrašen balkon boš imela.

Imaš z moljevko že kaj izkušenj? Mene od nje odvračajo pogledi na balkone pozno poleti, ko moljevka na silo prekriva druge zasaditve. Ne upam si je posaditi v korita, ker mi deluje od sile agresivno. Ali pa je to le zato, ker je ne omejujejo v rasti?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hm, z moljevko nimam izkušenj,sem si predstavljala, da bo rasla navzdol, moja pa ima čisto pokončne šibe.!? Takih korit imam na balkonu 7 eden za drugim, so pa globoki 20 cm in široki tudi 20 cm tako da menim, da bo zemlja ta nasad vzdržala tudi ob polni zrasti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moljevka bo rasla navzdol, MarijaV. Meni je všeč, ker je res zelo dolga. Bujna je pa res in lahko zaduši kako nežnejšo rastlinico.
Irena

Moljevka rase navzdol. Jaz jo imam vsako leto zraven bršlink na koncu korita in jo usmerjam na konec. Meni je lep slap in mi paše med bršlinke.

Sem pa letos nabavila roza bršlinke, kolikor mi jih je manjkalo in so slabe, sfarbane, belo roza, proti mojim domačim bi rekla, da jim ne sežejo do kolen. Jih bom ta teden z železom zalila, da dobijo bolj intenzivno barvo.
Irena
Odgovori