Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

gojenje šampinjonov

crtj-admin
Site Admin

gojenje šampinjonov

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
EP

Odgovor Napisal/-a EP »

Pozdravljeni

Na kmetiji imamo v kleti cca 30 m2 prostora. Rad bi poskusil gojiti šampinjone.

Kje na forumu oz drugje si je možno prebrati o gojenju šampinjonov, kje dobiti substrat, kakšne pogoje zahteva gojenje šampinjonov.

hvala za pomoč
Border

Odgovor Napisal/-a Border »

Pred parimi leti se spomnim, da so bili na jelenovem grebenu v Podčetrtku največji uvozniki tega substrata. Ne vem pa če se še bavijo z to dejavnostjo.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pokliči Andreja, kontakt najdeš na http://www.goba.eu/kontakt/. Ve ogromno (mislim da je doktor znanosti s tega področja) in ti bo tako svetoval kot tudi priskrbel vse potrebno.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Za šampinjone potrebuješ malo uležan gnoj in trose.
Vsaj jaz sem tako delal. Konjski gnoj, ene 3 tedne star, malo ga rabiš premetavat da gre ven ta slab zrak.
Potem pa to cepiš pa gojiš.

To je bil moj način, za strokovno pridelavo je mogoče drugače.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori