Izgleda je mFranc dobil močno konkurenco pri objavljanju prvih zrelih plodov. Sicer sumim, da je tale plod še od lanskoletnega cveta, novih pa bo očitno veliko. Bravo!
Ja, ja, to je lanska rastlina, ampak cvet je pa letnik 2018 Drugače je cvetov malo morje, ampak jih 99+% popada dol, dokler je rastlina notri na zelo suhem zraku. Šele ko jo dam ven (to sem uredil danes), se cvetovi "primejo".
Drugače je cvetov malo morje, ampak jih 99+% popada dol, dokler je rastlina notri na zelo suhem zraku. Šele ko jo dam ven (to sem uredil danes), se cvetovi "primejo".
Mehak šolski čopič v roke in vsak dan malo "spolnih" aktivnosti po cvetovih bi moralo izboljšati rodnost.
Mehak šolski čopič v roke in vsak dan malo "spolnih" aktivnosti po cvetovih bi moralo izboljšati rodnost.
Mislim, da je problem globlji. Opazil sem, da se cvetni prah ne tvori. Zraven pa imam recimo en manjši in manj pekoč šrilanški čili, ki pa ima polno cvetnega plodu in tudi rodi skozi celo leto. Habaneroti so bistveno bolj občutljivi in s tem zahtevni za vzgojo. Jih še nisem dovolj naštudiral, kot tudi ne mešanice zemlje/substrata za v lonce, ki bi zagotavljala zalogo hrane za celo sezono. Bi se moral prijaviti na tečak k @mfrancu.