Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lastne vrtnice, zbiranje naročil

Moderator: Melona

Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Poezija in Melona čestitke in pohvale. Tale post mi je ušel in šele danes berem, kaj vse se je dogajalo od jeseni. Bravo punci, neverjetni sta. Sama sem sicer rekla, da ne bom več sadila, ker imam s temi že ogromno dela, ampak sem si premislila.
Od obeh želim vsaj eno pri sebi. Naročila bom jeseni, saj bosta takrat zopet objavili svoje zaloge ali ne?

Neverjetno, kaj vama je uspelo, res vama iz srca želim še veliko, veliko uspehov.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Hvala Isaan. Pravzaprav letos ne bom imela dodatnih sadik, razen nekaj vrst zapisanih spodaj. Razlog pa je ta, da najprej morava letos videti, kako se bodo obnesle najine cepljene sadike, katere bova imeli letos prvič možnost spremljati doma.
Včasih je original enak precepljeni sadiki. Včasih je precepljena sadika še boljša. To bova ocenili letos. Še mnogo je vrtnic, ki jih sploh nisva dali precepiti. Gotovo bova še katero od njih še dali. Z tem se bova letos tudi nekaj naučili. Namreč, kaj sva pravzaprav ustvarili.

Jeseni bom imela nekaj sadik, ne vem, koliko od teh bo preživelo a cepljenih je bilo:
-14x Proteus Anguinus Rose
- 8x Treasures (2 zadržim zase)
-3x vrtnica 67-16-01 (na HMF-Big Purplex Oklahoma, 2 zadržim zase)

Bom jeseni napisala koliko jih je na voljo, prej nima smisla naročiti.
Drugače so še na voljo tiste na tretji strani tega posta., osvežen seznam, s tem da vrtnico Heart Na Brdi še nisem hotela doslej dati nikomur, dokler ne vidim, kaj bo naredila kot cepljena sadika pri meni to leto._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

67-16-01 bi enkrat zelo rada imela in sem si jo napisala na seznam željenih. Če letos ne bo uspelo, jih, prosim, nacepi za naslednje leto.
Poezija

Prehitro je za oceno vrtnice. Vprašanje, če bo dovolj zrasla in se razvila, koliko bo cvetela. Kakšno bo zdravje. To so šele poizkusi, s tem cepljenjem, da vidim, ali je sploh primerna. Več bom vedela šele drugo leto ob prvem cvetenju._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Isaan, hvala, tudi jaz bo šele jeseni vedela, pri čem sem.
Poezija

Odprli sta ste prvi dve precepljeni sadiki mojih dveh sort.
Z Melono sva se dogovorili, da bova svoje precepljene sadike objavili pod sortami vrtnic. Predvsem zato, da boste tiste, ki jih imate lahko v teh rubrikah objavljale slike in poročale, kako gre najinim vrtnicam drugje po Sloveniji._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Vse tri pri meni se lepo obraščajo, košate, lepe.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Poezija je napisal/a:

Z Melono sva se dogovorili, da bova svoje precepljene sadike objavili pod sortami vrtnic.

Krasno! Šele danes sem tudi opazila abecedni seznam sort vrtnic! Zelo lepo urejeno! up
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

So katere take vrtnice ki so plezalke?podobne blairii no.2?
Poezija

Uf to pa je že posebno vprašanje. Jaz imam sicer sejance od Bobby Jamesa, ki pa imajo vsi manjše cvetove. Ampak jih krajšam, ne bom nikoli vedela, kako lahko zrastejo. Najmogočnejši od njih je omenjeni Martin Krpan. Nekaj mesecev raste pri sestri, ona ga bo pustila, da gre kamor hoče, verjetno pa se ga da namestiti tudi, da raste po drevesu. Ima manj cvetov kot drugi moji ramblerji - npr. Zlatica jih ima veliko.
Sicer bom letos začela križati tudi Austinov Malvern Hills, ki je pri meni po par letih sam splezal na vrh drevesa._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori