Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Voda, ker si še v LJ bi mogoče uspela priti na srečanje naslednjo soboto? Ali pa kar spotoma in bomo lahko videli tvoje sadike Wink

No, bolj sem mislil reči, da bi te bilo fajn videti na srečanju.

PS. Jutri bodo zjutraj temperature dokaj nizke med 1 in 5°C, v mestu mogoče malo več in kakšno pokrivanje s kopreno ne bi bilo odveč. Za Kočevsko področje so naračunali -0°C.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Bicikl se bomo videli drugič, danes bom znova potrdila spretnost "veliko stlačiti v manjše" (transport). sporočajo, da tudi v I ni nič kaj toplo in nič bolj zeleno kot tukaj v Lj. grem avanturi nasproti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji balkončkarji so že v koritih na zunanjih okenskih policah. Zaenkrat temperature kažejo, da jih ne bo treba nič umikati.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Rastejo lepo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Moji balkonarji so pripravljeni. Za začetnika verjetno ni slabo?
Hvala Novinki in Notranjki za dobro seme.

lp
Davorin_________________lp
Davorin
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ne, Davorin, niti malo ni slabo za začetnika, prav krasno je!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 20 Apr 2018 20:35; skupaj popravljeno 1 krat
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Davorin, cudovite sadike imas! Od zacetnika direkt do profija Very Happy
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvi plod Stupice se je obarval. Wink Ko je postal svetlejši, je šlo zelo hitro. Jutri ali pojutrišnjem bo degustacija, saj mu še malo manjka. Je pa že mehkejši.

Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Vau. up
Jaz sem včeraj balkončkarje presadila v stalne lonce, ostali pa ostajajo v začasnih. Malo sem se že naveličala zalivanja vseh teh lončkov, ampak bom iz izkušenj še počakala na presajanje v rastlinjak. Bojim se nizkih temperatur okrog ledenih mož Neutral
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi prvi poldek paradižnika 42 Days je kar lepo rdeč. Cvet se je odprl 13.3. Od takrat je minilo 41dni. Torej je ime kar pravo in očitno pomeni 42 dni od začetka cvetenja do zrelosti. Sem zelo vesela in ga bom drugo leto probala od začetka vzgojiti sama (kot rečeno, sem tokrat dobila v dar že kar konkretno veliko rastlinico).

Je pa veliko kasnejših cvetov propadlo neoplojenih. Verjetno tudi zato, ker sem ga prenašala kot mačka mlade na sonce in nazaj... Potem sem se odločila, da bo do nadaljnjega kar notri, na stlnem mestu in ga bom prestavila ven, ko bom sadila ostale paradižnike.
Drugače pa nastavlja veliko cvetnih vejic in izgleda, da je zelo rodna sorta._________________naredimo svet lepši
Odgovori