Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
-
- Kraj: Domžale
Andrej Banko je napisal/a: |
Ali bi za tale potaknjenec fige že lahko rekel, da se je prijel ? |
Ne še. Tile poganjki jemljejo hrano iz stebelca, korenin skoraj gotovo še nima. Predlagam, da imaš pokrito še približno 2 meseca. Meni je lani odgnala na enak način in kasneje omagala.
Namig: za takale potikanja se super obnesejo prozorne plastenke, ker lahko od zunaj preverjaš, kako je s koreninami.
-
AB kot ti svetuje Muha ne diraj do jeseni, za figo v tvojih krajih do druge pomladi. ko jaz potikam kakšno reč ta stoji v loncu do približno istega časa naslednje leto, seveda če prej ne odpove. potrpljenje je hvalevreden dejavnik pri potaknjencih. lpvoda
PS: posode daj kasneje pod kakšen grm v polsenco._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: posode daj kasneje pod kakšen grm v polsenco._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
AB, ko se izkaže da se je potaknjenec prijel v ta isti posodi ne glede na velikost posode naj raste naprej. ne se sekirat če ti se zdi da mu je premalo prostora, ob tem seveda ne smeš pozabit rednega zalivanja. ko ga boš presadil čez eno leto se bo razživel in zagotovo prijel. lpvoda
PS: npr: lavanda po enem mesecu potikanja lahko naredi cvetove a nima nič korenin. v dveh treh mesecih vrtnica lahko celo naredi cvetek a nič ali izredno slabe korenine katere pri presajevanju zagotovo pšoškoduješ. in kaj imaš od tega? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: npr: lavanda po enem mesecu potikanja lahko naredi cvetove a nima nič korenin. v dveh treh mesecih vrtnica lahko celo naredi cvetek a nič ali izredno slabe korenine katere pri presajevanju zagotovo pšoškoduješ. in kaj imaš od tega? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Andrej Banko je napisal/a: |
Ti šment, a to je res treba toliko časa čakati ?! Zakaj sem imel jaz vedno v glavi, da je potaknjenec v 2-3 mesecih ukoreninje n ... |
Ko še nisem imela nobenega znanja o potaknjencih, sem jih opazovala. Tiste na prostem. Kmalu po otoplitvi so pričeli brsteti in naredili prve liste. Podobno, kot tvoja dva na gornji fotografiji. Potem so stagnirali nekako do konca junija. Takrat so jim, če se niso prej posušili, pričeli izraščati novi, večji listi in to je bil zame znak, da so ukoreninjeni. Kljub temu sem jih do naslednje pomladi vedno pustila pri miru, čez zimo pa zaščitila pred mrazom in padavinami.
Tudi figova drevesa kradejo, mar ne?
http://shrani.si/f/2G/vx/3OuJxduI/0121.jpg
_________________mfranc
http://shrani.si/f/2G/vx/3OuJxduI/0121.jpg
_________________mfranc