Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Imam težave z "redčenjem poganjkov". Ker je Avgust je malo verjetno, da bodo poganjki, ki sedaj delajo cvet tudi obrodili. Recimo da ima paradižnik 80 dni (od cveta do ploda). Kaj to pomeni?, da od takrat ko še dela cvet do zrelega plodu ali od takrat ko je cvet oplojen in že odpada, ker nastaja plod pa do zrelega ploda 80 dni. Pa recimo 60 dni. To bi pomenilo avgust in september. A to pomeni, da je čas da neusmiljeno odstranjujem vse kar še ni "plod"?. Kdaj je tisti čas, ko od oplojenega cveta ne bo prišlo do zrelega paradižnika v tekoči sezoni za paradižnike brez tople grede?
Npr. na sliki so trije cvetovi. Levi je cvet "v nastajanju". Srednji zgoraj je oprašen cvet in desno je cvet, ki ima majhen plod. Iz katerega bo še kaj in iz katerih sigurno do konca septembra ne bo nič?
Npr. na sliki so trije cvetovi. Levi je cvet "v nastajanju". Srednji zgoraj je oprašen cvet in desno je cvet, ki ima majhen plod. Iz katerega bo še kaj in iz katerih sigurno do konca septembra ne bo nič?
Plamenka je napisal/a: |
Mislim, da je bil poimenovan Domač Dolenjski, vsaj jaz ga imam pod tem imenom. Moramo res razčistiti, kako se imenuje. Moj ni tako velik. |
Kolikor je meni znano, je lastnica rekla, da ga imenuje tako, torej je ime izbrala ona in ime ostaja Domač Dolenjski
Tinko, kot vedno, krasni so!!! Kapa dol!
Uf, takole 'šopek-gajbico' bi tudi jaz rada dobila v dar _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Tudi jaz bi rada odgovor na vprašanje rukule, ki sprašuje, kako je z redčenjem oz. odstranjevanjem cvetov pri paradižnikih, ki začenjajo s cvetenjem sedaj in skoraj ni nobenega upanja, da iz njih dozoreli paradižniki.
Gre seveda za paradižnik, ki raste na prostem.
Ali jih vse cvete po vrsti enostavno odstranimo?
Gre seveda za paradižnik, ki raste na prostem.
Ali jih vse cvete po vrsti enostavno odstranimo?
tjesih je napisal/a: |
Tudi jaz bi rada odgovor na vprašanje rukule, ki sprašuje, kako je z redčenjem oz. odstranjevanjem cvetov pri paradižnikih, ki začenjajo s cvetenjem sedaj in skoraj ni nobenega upanja, da iz njih dozoreli paradižniki. Gre seveda za paradižnik, ki raste na prostem. Ali jih vse cvete po vrsti enostavno odstranimo? |
Vsi cvetovi v tem času bodo oprašeni, plodovi bodo dozoreli do konca septembra.. Zaradi višine, ko paradižnika ne morem več negovati - vezati - rezati zalistnikov - pa paradižniku odrežem vrh in ga držim na tej višini.._________________Viktorh