Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bolezni hrušk

babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Dobro sumiš.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Bi Actara 25 pomagala ? To je edini inskticid, ki ga imam na zalogi, oziroma ali je to sploh smiselno zatirat.
Ena veja je taka, pa tale hruška letos še ne bo rodila.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Actara je insekticid, za pršice so akaricidi. Tudi pomagali ti ne bodo bogvekaj.
Še enkrat, spomladi olje, bo napad precej manjši.
soplmed1

Odgovor Napisal/-a soplmed1 »

Pri meni je bila pršica predlani precej dejavna, lani je ni bilo, letos zopet. Izgleda, da je letos še posebno dejavna, ker je napadla še bobovec.
soplmed1

Odgovor Napisal/-a soplmed1 »

Ortus 5 SC
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Letos je pri meni zelo dejavna hruševa brstarica, ki mi pohabila lepo število poganjkov na hruškah in jablanah
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Pri meni pa vsi listi rjavijo, sedaj je večina listne mase že črna. je to škrlup?
Moje tretiranje: jeseni 2 x baker, spomladi 1 x baker, 1 x score + insekticid, sedaj pa res več ne vem, kaj naj še naredim.
Sem tako jezna, da bi jo kar požagala. v 10. letih nobenega plodu. In to Condo na sejancu, ki je že dve leti po sajenju imel nastavke plodov (upogibanje vej), vendar vsi plodovi odpadejo, ker so rjavi, razpokani. letos je en plod, listi pa črnijo. Crying or Very sad_________________Lp, Živa
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Kak insekticid si uporabila? Da jih nisi slučajno poškropila z eko pripravkom iz drevesa neem (denimo neemazal)? To je za nekatere sorte drevja fitotoksično. Moja hruška sorte društvenka je pred leti skoraj povsem odvrgla listje, ko sem s tem hotel uničiti listne uši. Ostalim hruškam in jablanam ni bilo nič.
Sicer pa mislim, da baker dvakrat v jeseni ne naredi neke razlike. V jeseni škropim samo breskve, ampak tudi pri njih ni neke hude razlike, če mi ne uspe.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem ga tudi enkrat pobiksal z Neem tonicom na hruškah. Predvsem Konferans je zelo prizadelo, Viljamovko malo mànj.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

insekticid je bil karate zeon proti listnim ušem. tako hudega napada še ni bilo kot letos._________________Lp, Živa
Odgovori