Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Takole sem našla obžrte korenine in celo vejice 10 cm navzgor, v zemlji pa vsaj 200 ogrcev. Iz zemlje sem ogrce, vsaj mislim, ročno vse pobrala, borovnico sem obrezala na 3 pednje visoko in izrezala tudi nekaj starih vej. Zdaj pa ne vem, ali lahko zemljo s čim zalijem, da uničim še kako preostalo zalego, saj ta borovnica letos zagotovo ne bo rodila. Ima PA ŠE NEKAJ DROBNIH KORENINIC, ZATO jo bom posadila nazaj, pa bo, kar bo.
Kaj storiti, da mi ta zalega ne pride v preostale lonce?
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Kaj storiti, da mi ta zalega ne pride v preostale lonce?
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV je napisal/a: |
Takole sem našla obžrte korenine in celo vejice 10 cm navzgor, v zemlji pa vsaj 200 ogrcev. Iz zemlje sem ogrce, vsaj mislim, ročno vse pobrala, borovnico sem obrezala na 3 pednje visoko in izrezala tudi nekaj starih vej. Zdaj pa ne vem, ali lahko zemljo s čim zalijem, da uničim še kako preostalo zalego, saj ta borovnica letos zagotovo ne bo rodila. Ima PA ŠE NEKAJ DROBNIH KORENINIC, ZATO jo bom posadila nazaj, pa bo, kar bo. Kaj storiti, da mi ta zalega ne pride v preostale lonce? |
V času rojenja majskih hroščev, kar je zelo opazen pojav, vse površine, ki so zaradi šote mehke in neporaščene tesno prekrijemo pa bo.
-
- Kraj: Domžale
Tule berem, da je sedaj ravno pravi čas za učinkovito borbo s kaparji:
To pri predstavnikih družine Coccidae navadno napravimo v maju in v začetku junija, ko imajo samice razvito jajčno vrečko in se nimfe še niso izlegle .
Nikjer ni nič o tem, da bi odstranjeni kapar lahko splezal nazaj.
Tudi pri kaparjih kot uničevalca hvalijo polonice.
To pri predstavnikih družine Coccidae navadno napravimo v maju in v začetku junija, ko imajo samice razvito jajčno vrečko in se nimfe še niso izlegle .
Nikjer ni nič o tem, da bi odstranjeni kapar lahko splezal nazaj.
Tudi pri kaparjih kot uničevalca hvalijo polonice.