Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Že mogoče, ampak praviloma ne barvam s ničemer, kar se uporablja za prehrano. Sploh pa ne s tako dobrim (in dragim) sadežem, kot je asimina. Ne rečem, če bi imela drevo in bi mi rodilo, da ne bi vedela, kam s sadeži _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Torej 7.3.2018 sem dal semena asimine ven iz hladilnika in jih dal v posodo z zemljo in to hranil v garaži kjer je med 18-23 stopinj. Vsake toliko časa sem preveril če je slučajno kakšno seme vzklilo in nekaj semen ima zametke korenine, izgleda pa takole:
Po taki počasni rasti torej lahko pričakujem, da bo na plano pokukal kalček enkrat julija, ko bo zunaj nad 30 stopinj?
Po taki počasni rasti torej lahko pričakujem, da bo na plano pokukal kalček enkrat julija, ko bo zunaj nad 30 stopinj?
-
- Kraj: Domžale
Jaz se pa lahko pohvalim s takšnimi:
Večji dve sta bili sejani januarja, ostale februarja. Večina semen je vzklila.
Tukaj sem spraševal, kaj narediti, ker kalček raste samo navzdol, seme se pa noče dvigniti iz zemlje in odpreti.
Potem sem eno vseeno izkopal, semensko lupino praskal z nožkom in lomil s kombinirkami, posadil nazaj ... in raste !
Večji dve sta bili sejani januarja, ostale februarja. Večina semen je vzklila.
Tukaj sem spraševal, kaj narediti, ker kalček raste samo navzdol, seme se pa noče dvigniti iz zemlje in odpreti.
Potem sem eno vseeno izkopal, semensko lupino praskal z nožkom in lomil s kombinirkami, posadil nazaj ... in raste !
-
Tole je pa letos spomladi, enkrat konec marca posajena sadika Shenandoah.
Se mi zdi kar soliden prirast v dveh mesecih od sajenja. Posadil sem šibo, brez stranskih poganjkov.
V bližnji prihodnosti dobi še malo vitaminov, morda se potem še nekoliko potegne. Ter senčilno mrežo.
In seveda druga, dobro leto starejša sadika prav tako !
.
Se mi zdi kar soliden prirast v dveh mesecih od sajenja. Posadil sem šibo, brez stranskih poganjkov.
V bližnji prihodnosti dobi še malo vitaminov, morda se potem še nekoliko potegne. Ter senčilno mrežo.
In seveda druga, dobro leto starejša sadika prav tako !
.
-
damjan je napisal/a: |
ŽIVJO Kje pa si jo kupil? LP Damjan |
http://asiminafruit.eu