Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Melone ( Cucumis melo L. )

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ni problema. Napišita/te mi naslove in jutri pošljem po pošti.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Takole sem včeraj nasadila eno gredo melon in eno gredo lubenic (Plamenka, hvala za semena), sadike sem vzgojila sama, po 3 v enem lončku. Tako sem jih tudi nasadila ob misli, da bo kako tudi požrlo. Zanima me, ali v enem kupčku lahko čez čas pustim po dve sadiki, za tri bi bila verjetno gužva?
Sem pa v vsako jamo pod sadiko dala lopato komposta in me tudi zanima, ali bo to zadostovalo ali bi bilo potrebno kasnejše dognojevanje?
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ohoho, prav profesionalno !
Jaz sem bil pa prelen, da bi kakšno tkanino spodaj naštimal. Bom potem pod plodove, če bodo, dal slamo.

Marija, menim, da bosta vidva letos potrebovala pomoč ... pri konzumaciji ! Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Marija, zelo lepo urejeno. up Sliko sem sprintala, da jo pokažem možu. Wink Moje še niso šle v zemljo, upam na ta vikend. Ali je dovolj pognojeno, ne vem, upam, da ti kdo drug pove. Pa tudi ali so tri sadikce na kupu preveč, ne bi vedela. Bi me pa zanimalo, ker imam tudi jaz v enem lončku tako.

Vsekakor poročaj, kaj bo nastalo iz mojih semen. Wink
MARIJAV

Andrej Banko je napisal/a:
Ohoho, prav profesionalno !
Marija, menim, da bosta vidva letos potrebovala pomoč ... pri konzumaciji ! Wink

Iz tvojih ust v božja ušesa..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Marija, perfektno up up_________________Lp, Živa
MARIJAV

Melone in lubenice lepo rastejo, še vedno pa nisem prepričana, a vržem ven tretjo sadiko v šopu? Jih kasneje krajšam, odstranjujem višek poganjkov? Pustim na eni rastlini koliko plodov?
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka

Zelo lepo ti raste. Jaz bi na tvojem mestu kar pustila, tako kot je. Plodov lani nisem nič odstranjevala, tudi krajšala nisem rastlin.
Uporabniški avatar
Plamenka

Rastejo:

MARIJAV

Uf, so že velike, moje pa komaj kje katera v velikosti lešnika Crying or Very sad_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori