Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Souvenirja se je splačalo porezati, ko zdaj tako lepo cveti. Wink
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepe lepe Very Happy .Sem tudi pri Tanji vidla in sedaj si me še ti prepričala,da bom nekatere drugo leto krepko porezala._________________LP
E.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Res lepe, Puccini je luštkana vrtnica,koliko pa je visoka?
Mm.Moreau imam tudi sama,lepo diši....še veliko užitkov želim med njimi Smile
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala.

Puccini ima tudi 2 m dolge veje, vendar se upognejo. Tako zavzame v širino precej več kot v dolžino. Če bi imel dovolj prostora, bi bil kot Russeliana Rubra Pallida.

Uporabniški avatar
Melona

No, Mel's Heritage se je razcvetela. Cvetovi ne presežejo 5 cm premera in dišijo. Veje so močne, olesenele, sčasoma tako močno, da na njih ne tvori več cvetov. Takrat jih je treba odrezati, vsako drugo ali tretje leto.

Je sicer skrižana wichurana, vendar si jo zlahka predstavljam tudi na kakšni brežini, kjer nima opore in poleže ter prekriva tla. Moja ima eno vejo dolgo dober meter. Ker ni opore, se tako steguje vstran na višini kakšnih 30 cm. Z rezanjem jo lahko držimo tudi na kratko kot nizek grm.

Medtem ko ima Cecile Brunner, cl. na eni strani loka že nekaj utrujenih cvetov, se je z druge strani razcvetela Rene Andre, tudi skrižana wichurana. Lepo diši.

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Lepa, lepa Mel in ostali dve tudi. Čez kako leto, dve, ko boš rezala olesenele veje se spomni name.
Uporabniški avatar
Melona

Doli, bom. Ampak nauči me Smile .

Tole je najbrž preveč olesenelo? Mora biti še zelena veja, kajne? Kdaj, avgusta?

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Ti napišem na ZS, da ne bom tu dolgovezila.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

O Melona tudi pri tebi so se že konkretno razrasle.Lepe in prave zapeljivke Very Happy_________________LP
E.
Uporabniški avatar
Melona

V bistvu me sploh ne veseli ničesar prilepiti. Ves mesec vsakodnevnega dežja se pozna povsod, tudi na vrtnicah. Cvetovi so sprani, namočeni, veje polegajo ... Nekaj utrinkov za zdaj, morda prikličejo boljše stanje.

Buff Beauty in Belle de Crecy, ki sem jo precej porezala, ker se skoraj ni več dalo brez prask mimo nje.

Cecile Brunner, cl že cveti, Rene Andre z druge strani loka pa še ne.

Reine des violettes zakriva pol okna na zaprti terasi, slikano skozi okno.

Nazadnje urejal/a Melona 03 Jun 2019 09:17; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori