Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Shocked Shocked Shocked

Very Happy_________________mfranc
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Plamenka:

klanjam se klanjam se klanjam se
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni kaj, rastlinjak je za paradižnike zakon. Naj ti še naprej tako lepo uspevajo!
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala! Wink
Spomladi je rastlinjak res idealen, poleti pa je v njem prevroče in se cvetovi sušijo. Takrat bi bilo idealno, če bi lahko imela samo streho. No, letos bo boljše zračenje, ker je več oken in s kombinacijo senčilne mreže upam, da bo tudi poleti notri znosno.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka, čudeže delaš. Naj uspevajo in razveseljujejo. Jaz sem utrgal samo eno zeleno ajvarušo, taki bodo moji šele čez mesec dni._________________Lp, Živa
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Mislim da ima plamenka botoks v zemlji Laughing .....
Noro, kako ti raste in zori. Bravo.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja Plamenka je gotovo bila v uku v Cuprniji pri oni izpod Slivnice, ni dvoma. Wink Ker sem dovolj blizu, naj povem, da velik del copranja opravi sonce, ki segreje rastlinjak na 30+ stopinj. Tudi sam sem jih ene par tako zacopral in so ciljani na konec junija/začetek julija.

Danes sem vzel dopust in obrezal ter povezal mojo paradajzolandijo. Zalistnikov na kupe in odvečnih spodnjih listov tudi kar nekaj. Tako, sedaj pa bo mir kakšen teden ali dva. Pred junijskim dopustom sledi še ena runda in pa zamreženje.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Irena, nasmejala si me. Wink
Res je, Bicikel, kot praviš. V rastlinjaku trenutno res hitro rastejo. Zaenkrat cvetovi še ne odpadajo, čeprav je bilo danes, ko ni bilo vetra, notri 42 stopinj. Ko je začelo pihati, se je zaradi dodatnih oken hitro shladilo na 34. Lani je bilo notri tudi do 50 stopinj, kar je preveč. Danes bo mož namestil senčilo.
Rastlinjak je bolje imeti na vzhodu, je manj vroče, jaz ga imam na zahodu.
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Ja letos je ta dež tudi za nekaj dober, v rastlinjaku ni tako peklensko vroče kot lani in še ni potrebe po senčilni mreži.Bo pa do konca junija poln do stropa Cool
Dvakrat so bili deležni prhe s Cuprablau Z še ena runda jih pa čaka, ker še ne zorijo, potem pa bo kar bo...Koprena jih tudi zaenkrat ne moti, pod njo zraven lukenj pri zalivalnih ceveh sem jim dodal še vrhano žlico magnezijevega sulfata.

Od zunaj sta pa največji Budenovki Shocked Plodovi so sodeč po srčasti obliki obliki pravi le malo veliki se mi zdita. (možno je tudi da sem jih zamenjal z volovjim srcem) Za pravo determiniranje bo potrebno počakati da se obarvajo.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Wau, kako vam vse raste... Shocked
Ah, jaz pa s tako žalostjo gledam moje boge paradajze... Letos sem imela daleč najlepše sadike od leta 2012 naprej. Visoke, čvrste, bogato zelene, brez pikic, brez sončnih opeklin - u glavnem POPOLNE! S takim navdušenjem sem čakala, da jih posadim v zemljo!
In potem sem jih ene 10 dni nazaj posadila na njivo in zdaj so KATASTROFA!! Dve sadiki (iste sorte) sta že čisto preč od plesni - sem do danes postopoma potrgala vse liste razen vrha, ki v bistvu še niso imeli priložnosti nič zrast, le pomodreli oz. povijolčili so, da sem bolj natančna. Tako sta ostala samo še dva peclja.
Tudi pri drugih sem morala nekaj listov potrgat, rastline zgledajo klavrne, grintave, nič lepo zelene... Špricala sem s sodo, pa z mlekom... tale dež pa vsak dan vztajno škropi, če že ne lije, in jih bo vsak čas dotolklo, se mi zdi!
Saj imam streho, ampak vseeno malo prileti in poškropi ob robu... k mi je vzelo vse upanje, da bo kaj iz njih.
Sploh ni videti, da bi kaj zrasli v tweh 10 dneh, izgledajo kot da bi se le skrčili oz. zlezli v zemljo!

Ja, izgubljam upanje, da bo kaj iz njih... vam pa privoščim tele lepotce in vam jih noro zavidam Very Happy
Odgovori