Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pepin rožnik

Moderator: Melona

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Tako izgleda, kar sem oplojevala
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kdaj si oprašila? Jaz pustim cvet pokrit dva dni.
pepa6

7 dni nazaj,ga odkrijem?
pepa6

Lotila sem se še ene nore ideje-izbrala vse "posebne" barve vrtnic-ferdinand pichard, variegata di bologna in podobne, teh je 8 različnih barv, vse imajo polno semen. Zdaj pa vprašanje kakšno barvo vrtnice je najbolje oploditi, da dobiš odštekano barvo?Morda belo,roza?

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Prosim skopiraj to gornje kar se nanaša na žlahtnenje in objavi v žlahtnenje vrtnic in sejanci._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ja, jaz bi ga odkrila. Kar se pa predvidevanja barv tiče, je pa vse loterija. Tega niti Austin ne zna z gotovostjo predvideti.
pepa6

Izbrala bom najverjetneje plezalko/popenjavko za oploditev, burbonko in angležinjo.Barve pa bela,roza,rumena in rdeča, pa da vidimo rezultat.Da pridem do semena, sem za sebe zmagala.To bo moja vrtnica, v kolikor mi uspe oploditev.Držim pesti.
Uporabniški avatar
Melona

Pepa, priporočam ti, da se ne omejiš zgolj na eno križanje. Naredi to, kar si se namenila, ampak v sezoni lahko narediš več križanj, tudi drugačnih. Označi si, kaj si križala. Z mešanim prahom dejansko ne boš vedela, kdo so starši. Če te to ne moti, ok. Osebno sem bolj naklonjena križanjem, kjer vem, čigav je potomec. Vsekakor pa držim pesti, da ti uspe. Prva je prva in te osreči ne glede na vse.
pepa6

Hvala Melona za nasvet-si bom napisala na trakce oplojenih imena potomcev, in mamo, da bom vedela.Pa še v zvezek, da bom vodila evidenco.
Odgovori