Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
Nihče se nič ne hvali z novim krompirjem. V zemljo je šel ko je zemlja prišla na 10°C, nato polivinil do prvih poganjkov, nekaj časa koprena.
Parkrat smo ga že spekli, dve štibli slabe pol kile.
Sem pa spet "odkril" super kombinacijo, stare kumare iz zamrzovalnika in mlad krompir. Jih imamo še precej in bo treba pohiteti, da ne bodo prej nove, škoda stran metat.
Parkrat smo ga že spekli, dve štibli slabe pol kile.
Sem pa spet "odkril" super kombinacijo, stare kumare iz zamrzovalnika in mlad krompir. Jih imamo še precej in bo treba pohiteti, da ne bodo prej nove, škoda stran metat.
Ravnokar sem pri obhodu vrta opazila prve znake plesni na zgodnjem krompirju (Colomba). No, saj sem ga tako mislila čez kakšen teden žačeti pobirati - mu ne manjka več dosti. Skrbi me samo, ker sem hotela spraviti plodove (iz cvetov) za seme. Zdaj pa ne vem, če so že dovolj zreli..._________________naredimo svet lepši
Izberi rastlino z najbolj razvitimi plodovi in okrog nje izkoplji vse sosede, da dobi na zračnosti. Tisto rastlino pa spremljaj in sproti odstranjuj obolele dele listov. Ne pozabi na sodin fungicid. Ko plodovi omehčajo,so pripravljeni na fermentacijo. Včasih sploh ne spremenijo barve,torej barva ni nujno pokazatelj zrelosti. Pa srečno!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk, hvala, a je že prepozno. Sem včeraj vse nadzemne dele porezala in tudi dobro polovico krompirja izkopala. Gomolji so lepi, pridelek dober. Plodiče sem pobrala. razprostrla jih bom na pladenj in nekaj časa pustila, v upanju, da še malo dozorijo. Eni so že spremenili barvo, zato upam, da so že blizu zrelosti._________________naredimo svet lepši