Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni vrt Isabella

Moderator: Melona

geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Shocked o kakšne lepotice se že tvoje vrtnice.Ja kljub vsemu se ti krasno uspevajo.Vse si splanirala v nulo pridna.Verjamem,da te zelo osrečujejo.Katera pa je na predzadnji sliki,ki se vzpenja po loku?_________________LP
E.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Drage moje, hvala za vaša mnenja in tako lepe besede. Ampak veste kako je s fotkami, pokažeš tisto kar želiš poudariti, kar ni najlepše pač ne predstaviš. Ni vse tako, kot bi moralo biti... Dela je pa res veliko, ko sem se zasaditev lotevala, nisem imela pojma česa se lotujem. Toda je že prav tako, sedaj mi je kljub skrbem, kako bom zmogla, všeč kar je nastalo in še nastaja. Novih ne sadim več, čeprav mi jih je še veliko všeč.

Poezija, ja zgoraj je cesta in je rožnik na ogled vsakomur, ki ga želi ošiniti s pogledom. Včasih me je skrbelo, da mi bodo vrtnice uničili avtomobili, ki so zelo pogosto pristali na travniku, kjer je rožnik. Ampak sem dosegla, da so postavili ograjo in sedaj je mir. Nekih odzivov letos še ni bilo, vsaj do mene niso prišli, razen tistih seveda, ki so si vrtnice ogledali od blizu.

Geisha, tista ob loku je Jasmina, fantastična, nimam druge besede zanjo. Pa dr. W. van Fleet in Donau, z ostalimi ni nič. Dam jim še letos, če ne, bodo zamenjane, ker res ne izgleda, da so taki loki prazni Confused Very Happy .

Sem razmišljala, če bi se enkrat vse ljubiteljice vrtnic letos dobile pri meni, toda zaradi zmrzali nisem našla najboljšega termina, da bi se videlo čim več. Ampak, če vas ne moti, da niso vse v najboljšem stanju in polnem razcvetu, se lahko vseeno dobimo. Javite mi na zs, če bi katera prišla naslednji vikend. Če vas bo vsaj nekaj, pa akcija.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

ahah.... Lepo, lepše, še lepše Laughing
Krasna parcela, uživaj v možnostih, ki ti jih daje. Vse se je že lepo razraslo. Ne samo vrtnice, tudi trajnice. Harmonija...
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Rožnik v letu 2018 je pa takšen:
- najlepši doslej,
- cvetoč in dišeč
- zelo malo bolezni in škodljivcev,
- kljub vsemu pa ugotavljam, da burbonke in hibridne ponavljalke pri meni nikoli ne bodo v ospredju, za kar mi je res žal, ampak je klima očitno precej ostra...
- in seveda vzpenjalke so ok samo tiste tri kot lani, ostale vsako zimo pomrznejo in spomladi startajo iz nule. Če bo le čas, bodo vse te jeseni zamenjane.
Še v sliki:

V ospredju prtlandtke, za njimi damaščanke, mahovne in na koncu burbonke

Kardinal Richelieu

V ospredju Leda

Galke

V ospredju galke, za njimi hibridne ponavljalke, stolistnice in albe

Schneewichten in v ozadju ob stopnicah Swany

Swany

Angežinja Cottage Rosem, za njo Mary Rose

Ispahan

Rosa Mundi pred večerno nevihto

Prekrasne albe

Felicite Parmentier

V ospredju Mme. Legras de Saint Germain, levo Konigin von Danemark, desno Great Madien's Blush

Donau

Banksia Rosea za konec
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kako lepo! Sploh nimam besed! Se spomnim, ko si pokazala prve slike zasaditev in zdaj se vidi, da ti je čudoviti uspelo. up
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ko sem se peljala mimo, bi kmalu šla s ceste, tako sem zijala najprej v levo, ob odhodu iz Celja pa v desno. V živo je veličastno poklon klanjam se fotografiram_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Fenomenalno! Čestitam ti!
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

O, Isaan, veličastni grmi!
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Oooo Shocked kakšen prekrasen rožnik že imaš.Vse čestitke klanjam se ._________________LP
E.
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Še en prečudovit rožnik in zelo lepe kombinacije vrtnic s trajnicami. Čestitke!!!
Odgovori