Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

_________________LP seba993
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Uf, smem vprašat, kaj je to za ena sorta? Jako zanimivi listi; sem vajen bolj takih... širokih in krajših Smile_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To je Mutant. Zanimiv in poseben.
Sporangij

Odgovor Napisal/-a Sporangij »

Živjo, letos sem 26.5 posadil 4 sadike čilijev (Habanero chocolate, Nippon taka, Naga morich in Hot lemon).

Cilije imam namen okoli 20. Junija presadit v 10l posode razmisljal sem pa tudi o homeogarden vrecah. Zemlji bi dodal mikorizo in jih vsake 14dni gnojil s homeogarden tekocim gnojilom za plodovke.

Je to v redu načrt, če želim imeti še letos nekaj plodov?
Kakšne izkušnje s temi vrečami, saj bi rad čilije pozimi prestavil v hišo?

Hvala za odgovore, lp

Edit: čiliji so na južnem balkonu, dobijo cca 6,7 ur direktne jutranje svetlobe.
Nazadnje urejal/a Sporangij 06 Jun 2018 15:17; skupaj popravljeno 1 krat
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Homerogarden? Dost isi upaš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Sporangij

Odgovor Napisal/-a Sporangij »

pajo je napisal/a:
Homerogarden? Dost isi upaš.

Hehe čisto sem nov v tem in nimam pojma kakšen sloves ima homeogarden, zato tudi sprasujem, ce mi priporocate njih ali kaj drugega 😊
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sporangij je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Homerogarden? Dost isi upaš.

Hehe čisto sem nov v tem in nimam pojma kakšen sloves ima homeogarden, zato tudi sprasujem, ce mi priporocate njih ali kaj drugega 😊

Odziv bo malo mešani in se ne sekiram. Pač kolegi so dobili mrtvaško mušico. Eni pri pikiranju drugi ko so vso zadevo presadili. Rezultat je bil enak. Konec sezone čilija. Odloči se sam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Danes so lončni čiliji dobili novo "lončno visoko gredo", bolj točno mizo. Bolj točno, zelo ozko mizo Wink .

Miza je za eno šaro modularca višja od prejšnje. Je kar nekaj prednosti glede na staro višino.
Ko bo čili v končnih loncih, bo zasedena cela dolžina, to je štiri metre.

Devet sort, na gredi pa še pet sort. Veliko preveč za mini vrtiček._________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 10 Jun 2018 10:38; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kakšni lepi lonci! Upam, da bodo čiliji to znali ceniti. Wink Laughing
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Oja, tudi čiliji so lepi, ne samo lonci... So pa to, kot se da videti, prototipi neke nove vrste - "namiznih" čilijev Very Happy Wink.

(mimogrede, zna jim goditi tale topla lesena podlaga - precej bolj kot kaka betonska škarpa ;)
Odgovori