Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj prvi mali rožnik

Moderator: Melona

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Za tri točno vem, za dve pa bom morala vzeti v roke seznam preteklih nakupov in s primerjavo s sliko ugotoviti ime. Sta pa ti dve tisti presajeni revi, ki sta se zaradi zime in presajanja skoraj odločili za samomor._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Krasne, mene predvsem zanima tretja - ime._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
MARIJAV

Nekako je ne morem umestit v seznamu mojih prejšnjih nakupov pisanih: Ferdinand Pichard, Camaieux, Roger Lambelin, Baron Girod de l ain, Anjou Velo Vintage, Rock n Roll.
Najbolj bi se po obliki cveta približala predlanski Rock n Roll, ki mi je dve leti samo vegetirala, me pa malo moti barva..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Marija, kot vidim imaš obe: Roger Lambelin in Baron Girod de l'Ain. Sta obe enako občutljivi na črno listno pegavost in druge bolezni?
MARIJAV

Ne vem ali imam srečo ali kaj, nekako mi vrtnice ne zbolevajo, edino včasih opazim, da katera dobi svetlo zelenno listje, pa jo kar malo dognojim in to je to. Proti boleznim nisem nikoli nič škropila, le proti ušem kdaj pa kdaj._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Letos malo za začetek:
Blau Magenta se je pod težo cvetov poklonila do tall:

Tale bela neznanka pa je pred rastlinjakom prekrila kar celo steno in na predprostoru naredila krasno senco:

Pa še tale dvonadstropna počasi zaključuje prvo rundo:

Škoda, tudi tu pred našo staro hišo se prva runda počasi zaključuje. Nekoliko me moti prva v vrsti - bela rugoza, ki po odcvetanju cvetov ne osipa ampak jih nekako zlepi in zgnije na vejici - v glavnem čaka na škarje, da jo uredim:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Uf kakšne zavese, kje si dobila to neznanko, saj deluje kot da sušiš cvetoče veje na vrvici za perilo! Pa ostale, B.Magenta, tudi prepolna in prekrasna.

Kje pa so ostale ženske, ne vem ali smo vse te dneve tako zasedene, da ne uspemo vse preleteti. Pa malo kasneje._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Krasne vrtnice, Marija! Ne vem, kako sem spregledala te fotke. Bela je res impozantna, le katera je.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Res so prekrasne, MARIJAV. Bela bi bila lahko Alba Meidilland.
MARIJAV

Tista bela je neznani otroček iz Gartlca. Pred tremi leti je mož na enem srečanju vzel en potaknjenec (pojma nima od koga -bil je nek višek) in on ne bi bil on, če ga ne bi prvo leto potaknil v lonec, drugo leto je že bil presajen sem, letos spomladi pa se mi je posrečilo tiste dolge poganjke razpeljati vodoravno po vrvicah, pa je nastala tale zavesa. Kdor je nosil potaknjence, naj se javi, zagotovo pri nekomu original nekje raste. Če bi jo danes slikala, je še bolj noro bela. Ja, lani mi je pocvitala. Eno stran nazaj je slika, kako je lani cvetela._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori