Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Končno sem tudi jaz dočakal prvi zrel plod - Sungold F1.

Tale sadika je v loncu pred hišo. Drugo imam na njivi, tam še malo manjka do užitnih plodov.
Zanimivo pa, da so na tisti sadiki grozdi s plodovi opazno daljši, z več plodovi, ki so tudi malenkost večji.
Ja, in pa razdalja med plodovi v grozdu je tam večja, bolj razpotegnjeno je vse.
.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

@pajo Ali imaš paradižnike zaščitene pred dežjem?

Hruškice že gnijejo na dne, pomanjkanje kalcija verjetno, moram začet špricat. Še dobro, da jih imam in so me spomnili na špricanje jablan, brez dodanega kalcija so jabčki komajda užitni.

Pri meni par dni nazaj prvi zreli Indigo rose.
https://twitter.com/ToneMartinjak/status/1007955156170956800?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E3
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Oldi je napisal/a:
@pajo Ali imaš paradižnike zaščitene pred dežjem?

Hruškice že gnijejo na dne, pomanjkanje kalcija verjetno, moram začet špricat. Še dobro, da jih imam in so me spomnili na špricanje jablan, brez dodanega kalcija so jabčki komajda užitni.

Pri meni par dni nazaj prvi zreli Indigo rose.
https://twitter.com/ToneMartinjak/status/1007955156170956800?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E3

Ne nimam edino proti toči od letos.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Plamenka je napisal/a:
Veliko naštetih ne poznam, velja pa, da se balkonskim zalistnikov ne trga, prav tako ne determinantnim (grmičastim). Tako da poglej v opise paradižnikov, kaj piše. Kjer bo pisalo indeterminantem, tam zalistnike odstranjuješ in pustiš 1-2 vrha. Beauty Queen, Copia, Slovenian Black na primer - tem zalistnike odstranjuješ.
Češnjevcem pustiš do 4 vrhove.

Plamenka, ali morda veš kakšno je pa nepisano pravilo za trganje zalistnikov pri pelatih? Jih tretiram kot navadne velike paradižnike, torej jim trgam vse zalistnike?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tule se tudi splača pogledati http://forum.gartlc.si/gartlc-about2568.html_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ikar, tudi pelati se med seboj ločijo v načinu rasti, zato je najbolje poiskati sorto na internetu. Mfranc je dal dober link, kjer je veliko informacij.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Pa smo zasačili lopova, kosi nam obirajo balkonski paradižnik na oknu dnevne sobe. Najpre so nam obrali japonsko češno, še v fazi cbetenja, kar je ostalo pa predno je dozorela. Crying or Very sad
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

joj, ti presneti kosi. Tudi pri nas se lotijo vsega, kar ima malo barve. Jih naženeš, odletijo nekaj metrov stran, počakajo, da se umakneš, pa jovo na novo kljuvat! Evil or Very Mad_________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zanimivo, pri nas se kosi ne zmenijo (zaenkrat) niti za maline, niti za višnje, niti za rdeči in črni robez), le po tleh pobirajo deževnike itd............ Naj tako ostane še kake 10 dni, potem pa naj poberejo ostanke. Ti so jim tako ali tako namenjeni.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Kako kaj zalivate paradižnike z epsom soljo, kakšno mešanico naredite?

Morda tudi receptura za foliarno gnojenje?
Odgovori