Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Na Brdi

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prečudovite vrtnice!
Še bolj kot te me je fasciniral pogled na okolico. En tak umirjen naravni izgled daje. Nič nasilnega, vsiljivega, preveč vpadljivega, vse v prijetnem sozvočju. poklon Pravo mesto za počitek in sanjanje.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Hvala vsem iz vsega srca._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Oreo

Odgovor Napisal/-a Oreo »

Čudovita bujnost, letos vse noro cveti, tudi v okolici narava prekaša samo sebe. Krasno! Very Happy_________________Oreo
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Sem šla že nekajkrat skozi tale "virtualni" vrt. In ko pridem do komentarja, ne najdem besed.
Še največ lahko povem takole: "Pridem do konca in se ponovno vrnem na začetek in preprosto uživam v simfoniji božanskega cvetja in čudovite okolice."
Poezija

Hvala Rene, ampak kdo mi to piše. Tista, ki ima nekaj tako posebnega, vedno krasno uspevajočega, v okolju takem, da zajameš sapo, ko gledaš..._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

To je rožnik, da dol padeš, nič geometrijskega, nič izumetničenega in nasilno postisnjenega v grede, vse tako naravno, prijetno, bogato, oh...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Poezija Laughing Laughing Laughing brez ugovarjanja-tvoj rožnik klanjam se klanjam se spada med najlepše vrtove v tej naši deželi !!!!
Poezija

No, manjka še precej. Mogoče mi bo kdaj uspelo z naravnimi dodatki, to kar si želim dopolniti. Da bom našla ta čas in se bolje organizirala.
Hvala za tako veličastne komentarje._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija

Take pomladi pa še ne. Dež je napravil svoje. Letošnji posnetki se bodo razlikovali od vseh do sedaj, panoram čez vrt ne bo, pa naj bo to tudi zato malo bolj drugačen prikaz.

Poleg nekaj standardnih sem želela dati priliko nekaterim, ki letos divjajo ali po ograjah ali drevesu. Nekaj bo redkih, tistih mojih,
saj opažam, da moj rožnik letos nikakor več ne more biti samo rožnik vrtnic iz vsega sveta in da sejancev ni moč spregledati, saj so praktično del rožnika,
predvsem na severovzhodnem in vzhodnem delu vrta. Nekatere sem zamudila, nekatere ujela ali prehitro ali prepozno. Kljub vsemu, naj bodo te fotografije samo za vas,
ljubitelje narave, vrtnic, naj vam jih serviram kot jutranji zajtrk s pravim bomažnim prtičkom in kavo in naj vam pričarajo kak žarek, kakršenkoli že.

Sally Holmes

Ghislaine de Feligonde

Wedding Day, rambler, prinesen iz vrta Gardenje, se je dobro udomačil in letos se je na vrhu krošnje tudi pošteno razcvetel. Cvet enostaven, v začetku rumenkast, nato bel, opojen vonj.

Butique Parfait je nekaj posebnega, kljubuje tudi dežju, ker ni ravno toplo, je še vedno roza in ne bela

Malvern Hills, Austinov rambler, ki ponavlja kot da tekmuje z Wedding Day

Red Ballerina, levo Sally Holmes

Banksiae Luthea  je začela plezati tu čez, raste in raste, zato pa dve leti manj cveti

Crepuscule

Pink Cloud, plezalka pod kilavo češnjo ima vsako leto več cvetov

Stretch Johnson ali Rock'n Roll, hand painted

Little Showof, nizka drobna plezalka, miniaturna, Moore, žal nezdrava

Alfresco, še mlada plezalka, Warner

Hansa

Redko nakloni cvet, po eden a ko ga, ga je za uživat, Velvet Fragrance

Eden Rose, meni ena najkvalitetnejših in najlepših vrtnic

Čakaj čakaj malo, kdo je prišel??? A ti si.... Geschwind's Nordlandrose II, cveti enkrat

Še rosno mlada Aachener Dom ali Pink Panther

Le ena veja sejanca, ramblerja iz leta 2014, ki bi lahko imel ime Manj je več. Drugo leto pa od daleč. Potomec Bobby Jamesa, kot vsi izredno dišeč.

V to vrtnico sem se zaljubila na prvi pogled, ko sem jo videla v enem parku. Bela z nežnim sivolavandastim pridihom. Prevohala sem jo in pregledala, nihče ni vedel imena. Nato sem jo prepoznala in naročila. Kordesova Herkules, še mladica.

Začenja cveteti -Predikat Wine

Cvet vrtnice Srce Na Brdi

Sedem domačih ramblerjev skupaj, kdo bi si mislil, da bodo tako rasli, potomci Bobby Jamesa iz leta 2014, dišeča stena se mi je danes zdela, kot da je iz metuljev

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Nazadnje urejal/a Poezija 31 Maj 2019 10:19; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kakšne mogočni slapovi cvetja! Kako čudovite panorame! Prekrasno!
Čigav je petelin?
Odgovori