Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Se veselim... bo potrebno pri drugi rundi priti ponje...Lepo bodi, Mil
EP

Odgovor Napisal/-a EP »

Evo nabrali ze kar nekaj Duka Smile , ostalo se ni zrelo..

Me pa zanima ali so štrigle skodljive za borovnice. Namreč v zrelih grozdih borovnic sem nasel vcasih po 2-3 štrigle. Občasno patudi kakšno mravljo.

To pustim ali je potrebno ukrepati?
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Štrigle se hranijo pretežno z ušmi in kaparji. Res pa včasih načnejo kakšno borovnico predvsem zaredi soka._________________Narava vse povrne!
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Borovnice so v polnem zorenju in odganjanju novih poganjkov, na katerih pa se pojavljajo listne uši. To me sicer ne skrbi, ker jih ročno odstranjujem. Zanima pa me, ali grmi v tej fazi potrebujejo kakšno posebno nego?
ferdo36

Nobene posebne nege ne potrebujejo! Obiraj in uživaj!_________________Narava vse povrne!
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

borovnice dobro kažejo tudi pri meni, trenutno papamo Duke, ostale sorte so polne, skoraj preveč, veje se upogibajo po težo pridelka (mogoče bo treba naredit stebre T in žice napeljat), toča jim ni prišla do živega, ker sem pravočasno zaščitil z mrežo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Čestitke za certifikat in dober pridelek, Ferdo!! A so tvoje kje naprodaj?

Moje so pa letos rekordno prazne Sad . Nimam pojma, zakaj. Dva chandlerja sta praktično brez plodov, z drugimi ni dosti bolje. Veliko novih poganjkov, sadežev pa nič Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
ferdo36

V Marcator super marketih po Sloveniji, ali pri nas doma!_________________Narava vse povrne!
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ferdo, kaj misliš, da je lahko vzrok za tako slab pridelek? Vse sem delala enako kot prejšnja leta ... Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
ferdo36

Običajno je to pomanjkljiva prehrana! Ni rečeno, da si premalo gnojila, lahko
imaš v bližini rastlino (drevo) , ki s koreninami sega v gredo z borovnicami.
Pogosto je to trta, ki je zelo požrešna in ima korenine tudi 10 m stran. Tudi vrtnice niso izjema._________________Narava vse povrne!
Odgovori