Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Volna v vrtnarjenju
Hvala za opozorilo, Kravžlj! V izogib takim misinterpretacijam uporabljam samo belo volno
Ravno danes je šlo v vrt več kot pol nabite vreče volne. V gradbena vedra sem dala debelo plast volne, nato zemljo in vanjo presadila precej velike sadike barvilnega brošča iz lončkov.
Indigu na gredi, ki je zdaj dobro namočena in ogreta, sem tudi dala volneno zastirko, pa še dobro sem jo zalila. Nekaj volne je dobil še majhen nizki fižol, med vrste, nekaj sem je dala okrog par paradižnikov, za kaj več je pa zmanjkalo.
Verjetno bom kasneje še kaj zastrla z volno, če bo takole vroče._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ravno danes je šlo v vrt več kot pol nabite vreče volne. V gradbena vedra sem dala debelo plast volne, nato zemljo in vanjo presadila precej velike sadike barvilnega brošča iz lončkov.
Indigu na gredi, ki je zdaj dobro namočena in ogreta, sem tudi dala volneno zastirko, pa še dobro sem jo zalila. Nekaj volne je dobil še majhen nizki fižol, med vrste, nekaj sem je dala okrog par paradižnikov, za kaj več je pa zmanjkalo.
Verjetno bom kasneje še kaj zastrla z volno, če bo takole vroče._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Kravzlj je napisal/a: |
Jaz bi lahko porabil še ene 5 vreč volne. Drugo leto rabim še kakšnega ovčarja najti |
Verjetno misliš ovčerejca _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Letos sem neoprano striženo volno uporabila za gredo gibanico. Spomladi sem jo dala na močno zapleveljeno in zbito ilovnato zemljo, čez pa odrez od ligustra. V jame sem nasula kompost in sadila buče in visoki fižol. Oboje dela krasno. Očitno zmagovalna kombinacija _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
lpmami je napisal/a: | ||
Verjetno misliš ovčerejca |
Ali je bil Jalnov ovčar Marko pes? _________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja je napisal/a: |
Ali je bil Jalnov ovčar Marko pes? |
Ladka s Povelj, Bahnkova