Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Marija, tudi jaz se bojim, da ga bom ob takem vremenu hitro ven zmetala. Doma sem zgolj za vikend, tako da tudi morebitne napade bolezni ne zaznam takoj. In ob takem vremenu brez rastlinjaka ali brez sistemskih resitev dvomim v dobro letino.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Moja zbirka lepo raste. Gold nugett in Whippersnaper je že na jedilniku.Ostalo je v pričakovanju.
Whippersnapper

Rozovyi myod in Alicante

Malakhitowaja Shkatulka

Green Giant

Chocolate Stripes

Yellow Lemon
_________________lp
Davorin
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Davorin zelo lepe in zdrave rastline

No pa še moji....so zunaj a imajo streho

težka kategorija seme domače Very Happy

pa še rastlinjak

volovje srce

black plum

black bear

Ta teden je začel tudi zoreti.(prvi volovje srce, black bear, amish paste in pa češnjevci sweetie in sprite)
Črna koprena v rastlinjaku se mi obnese zelo zelo v redu, zgleda, da je bila to super odločitev, cevi za namakanje so položene spodaj, hlapenja vode skozi kopreno ni, prav tako zgodnje plesni, medtem, ko sem moral lani tak čas rastline oskubiti že skoraj do golega. Dodajam jim samo epsom sol (na spodnjih listih je opaziti rahle znake pomanjkanja magnezija) in gabezovo prevrelko ter malo guana.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Paradižnik ima ogromno cvetov in vidi vraga... Večina se je iz neznanega vzroka posušila. Vročine ni bilo dežja ogromno... Je možno, da bi paradižnik nastavil nove etaže?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Prepričana sem, da bo. Pri meni se pri posameznih sortah, predvsem mesnatih paradižnikov, vsako leto cvetovi prve etaže posušijo. Višje etaže pa potem normalno rodijo._________________naredimo svet lepši
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr je napisal/a:
Prepričana sem, da bo. Pri meni se pri posameznih sortah, predvsem mesnatih paradižnikov, vsako leto cvetovi prve etaže posušijo. Višje etaže pa potem normalno rodijo.

tudi višje se je posušilo. Samo sonce rabimo ne pa to kar imamo sedaj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Pri Yellov lemon so bili prvi cvetovi na višini 1,5metra, sedaj pa je cvetove nastavil nazaj proti zemlji.
Pred dobrim mescem se mi je na Goldfischu odrtgal vrh, ker sem sproti odtrgaval zalistke je ostalo samo glavno steblo in dve stranski veji. Sedaj pa je pognal novi zalistek, na že odrganem delu. Tako da bo verjetno pognal nov vrh._________________lp
Davorin
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

krasno imate...
pri meni je toča naredila zastoj in pobrala prve etaže ,tako da bo kasnejši... v enem mesecu pa bo vse nadoknadil Smile_________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni so paradižniki na prostem brez strehe danes ob pregledu bili še vsi zdravi - naj tako tudi ostane! Skrbno sem odstranila zalistnike, ker jih ima večina že po dva ali tri vrhove, nekatere sem dodatno privezala in se veselila bunkic, ki se hitro večajo. Pa še malo sem "prezračila" okolico: zmanjšala ognjiče na robu grede, odrezala veliko solato, še kakšen spodnji list odstranila. Upam, da bodo dovolj zračni, da se bodo sproti sušili in se ubranili plesni._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Pri nas so za enkrat še vsi zdravi, tisti v rastlinjaku in tisti na prostem. Tistim v rastlinjaku sproti odstranjujem zalistnike in redčim liste, ker sem jih letos ob prevelikem številu sort in želji imeti vse, posadila malce preveč skupaj.
Pojedla sem že prve plodove (violet jasper in matina), zdaj pa zopet čakanje na novo rundo Smile
Glede na to, da nam je krompir že napadla plesen, sem jih preventivno škropila s sodo in cimetom. Upam, da zdržijo to vreme.
Odgovori