Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2018
Se dogaja
No, zdaj pa še en šment, ki se mi je prikradel med čilije (zaenkrat je to osamljen primer) - ima mogoče kdo idejo, kaj bi bil vzrok za spodnji primer? Bolezen, škodljivec? Imel sem sicer uši, ki sem jih uspešno zatrl z Neemom, za kaj več pa enostavno nimam dovolj izkušenj :(
_________________go with your instinct to live as you want
No, zdaj pa še en šment, ki se mi je prikradel med čilije (zaenkrat je to osamljen primer) - ima mogoče kdo idejo, kaj bi bil vzrok za spodnji primer? Bolezen, škodljivec? Imel sem sicer uši, ki sem jih uspešno zatrl z Neemom, za kaj več pa enostavno nimam dovolj izkušenj :(
Žlehtnoba, spet iz knjige "Vrtni škodljivci in bolezni" -bolezni na rastlinah v stanovanju in rastlinjakih: Koreninski ali stebelni rak. rastline v cvetličnih posodah okuži več vrst glivic, ki napadejo bodisi korenine bodisi stebla. okuženi deli se zmehčajo, porjavijo in gnijejo. bolezeni se najvećkrat razvijejo na rastlinah, ki so preveč zalivane ali so v slabo prezračenih i premrzlih prostorih. močno prizadete rastline je najbolje zavreči." lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Kloko, še 1x hvala, očitno si imel prav. Sem potem namešal nuklearno brozgo in nisem prizanesel polžem - so pa bili to tisti mali hinavci brez hiške - kake dva cm dolgi pa sivi. No, rastlinco sem obsul in sedaj mi je hvaležno vrnila z dvema plodovoma (zaenkrat). Sicer pa nekaj "trgatve" je že bilo, nekaj pa je še tik pred fazo zorenja:
Hvala, res sta zanimiva tale grmička oz. vsi štirje (letos sem poskusno sadil po dve sadiki skupaj). Še bolj bo zanimiv pogled na grme, ko bodo plodovi začeli zoreti; eni prej, drugi kasneje. Rezultat je paleta barv od vijolične, rumene, na momente skoraj bele, oranžne do končne rdeče - in to naenkrat na eni rastlini _________________go with your instinct to live as you want