Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2018
Tole bo pa prva konkretnejša solata to sezono, seveda pa smo posamezne jedli že vsaj kakih 10 dni. V levem krožniku sta dva hibrida, za katera je sadiko kupil mož in jo posadil v lonec (kot, da svojih sadik nismo imeli dovolj ), v desnem krožniku pa so seveda pridelki z doma vzgojenih sort. Posebno se veselim prve probe Sun Stripa:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Prvi volovci, na prostem, edino streha do meter od tal.
https://twitter.com/ToneMartinjak/status/1015342558917128193?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E3
https://twitter.com/ToneMartinjak/status/1015342558917128193?ref_src=twcamp%5Ecopy%7Ctwsrc%5Eandroid%7Ctwgr%5Ecopy%7Ctwcon%5E7090%7Ctwterm%5E3
Naši paradajzki so se zataknili :(
So v rastlinjaku, torej na suhem. Čez dan ni nikoli sence. V hladnih nočeh in dneh delno zapiram,, da je vsaj nekaj več toplote. Zalivani so po potrebi (pokažejo bolj občutljive rastline). Občasno tudi pognojeni (z malo N - več P - veliko K + mikroelementi gnojilom za maline). Kaka dva tedna nazaj so prešli iz močno zelene v bledikavo barvo, torej bi naslednja faza bila zrelost - te pa ni in ni. Nimam ideje, kako jih premakniti.
Še celo Bloody butcher dela tako, da je 14 dni nazaj začel, pa se vsake 4-5 dni kakšen en sam do konca obarva (kot edina od zastopanih vrst in tudi edina izrecno zgodnja).Nazadnje urejal/a crtj 07 Jul 2018 07:14; skupaj popravljeno 1 krat
So v rastlinjaku, torej na suhem. Čez dan ni nikoli sence. V hladnih nočeh in dneh delno zapiram,, da je vsaj nekaj več toplote. Zalivani so po potrebi (pokažejo bolj občutljive rastline). Občasno tudi pognojeni (z malo N - več P - veliko K + mikroelementi gnojilom za maline). Kaka dva tedna nazaj so prešli iz močno zelene v bledikavo barvo, torej bi naslednja faza bila zrelost - te pa ni in ni. Nimam ideje, kako jih premakniti.
Še celo Bloody butcher dela tako, da je 14 dni nazaj začel, pa se vsake 4-5 dni kakšen en sam do konca obarva (kot edina od zastopanih vrst in tudi edina izrecno zgodnja).Nazadnje urejal/a crtj 07 Jul 2018 07:14; skupaj popravljeno 1 krat
Huh, bledikava barva in se ne premakne. Da ni bio preveč sonca v rastlinjaku? Nekaj takega se je meni pred leti zgodilo s prvo etažo rastlin ob robu, kjer je sonce žgalo na vso moč. Ostali so trdi, bledikavi, na koncu so propadli.
Pri meni se počasi začenja. 14 dni nazaj je bil prvi na vrtu neznan češnjevec, sledil je Goldfisch, nato Big Beef, Domač Dolenjski, barvajo se Polarbear, Gipsy in Elba2. Vsi zaenkrat le še v butičnih količinah. Je pa letošnja letina izjemno zgodnja. Neredko pobiram prve šele okrog 5. avgusta - cel mesec kasneje!
Pri meni se počasi začenja. 14 dni nazaj je bil prvi na vrtu neznan češnjevec, sledil je Goldfisch, nato Big Beef, Domač Dolenjski, barvajo se Polarbear, Gipsy in Elba2. Vsi zaenkrat le še v butičnih količinah. Je pa letošnja letina izjemno zgodnja. Neredko pobiram prve šele okrog 5. avgusta - cel mesec kasneje!
crtj; pred "velik problem" postavi še eno postavko in sicer "imam dovolj potrpljenja".
Nisi napisal kako rastline rastejo in to lahko tudi zadržuje zorenje paradajzkov. Če namreč bujno rastejo ne morejo hkrati tudi pospešeno zoreti.
V primeru, da se ti zdi to mogoče glede na stanje tvojih rastlin, bi jih moral malo zaustaviti. Najbolj naraven način bo, da jim pustiš čimveč zalistnikov do cveta in to bo malo zamorilo situacijo, potem jih pa lahko delno/vse/ne odstraniš.
Sonca letos do tega trenutka še ni bilo toliko močnega, da bi rastline zažigal. (po mojem mnenj
Pa počasi prični razmišljati o odprtju teme na forumu o kuhanju paradižnikovih shrankov, ker vem, da nas boš potem proti koncu poletja s tem zasipal.
Nisi napisal kako rastline rastejo in to lahko tudi zadržuje zorenje paradajzkov. Če namreč bujno rastejo ne morejo hkrati tudi pospešeno zoreti.
V primeru, da se ti zdi to mogoče glede na stanje tvojih rastlin, bi jih moral malo zaustaviti. Najbolj naraven način bo, da jim pustiš čimveč zalistnikov do cveta in to bo malo zamorilo situacijo, potem jih pa lahko delno/vse/ne odstraniš.
Sonca letos do tega trenutka še ni bilo toliko močnega, da bi rastline zažigal. (po mojem mnenj
Pa počasi prični razmišljati o odprtju teme na forumu o kuhanju paradižnikovih shrankov, ker vem, da nas boš potem proti koncu poletja s tem zasipal.