Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Istrijanski Štrigon
goIdhorn je napisal/a: |
Jalapeno praktično ne peče |
Pa še kako peče!
- odvisno od sorte, novejše grejo že do 50.000 skovilov.
- plus tega ena od hinavskih sort, kjer lahko v določenem obdobju vsi dobro zažigajo,
- pa hitro se najde v kupčku kakšen "poturica", ki peče preko njemu pripisanih skovilih .
Najbolj zoprno je, ko ljudem postrežeš jalapenčke in persona, ki ni vajena skovilov, naleti na takšno "mino"._________________mfranc
opazila sem, da je pikantnost odvisna tudi od vremena. to se je izrazito pokazalo pri suhih čilijih.
Muha in MFranc strinjam se.
Goldhrom, počakaj da se obarva popolnoma oranžno rumen.
da popravim dojam ti bom jeseni dala vezano ljuto papriko. izredno lepa kot iz čipke, a že ko jo gledaš te peče. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Muha in MFranc strinjam se.
Goldhrom, počakaj da se obarva popolnoma oranžno rumen.
da popravim dojam ti bom jeseni dala vezano ljuto papriko. izredno lepa kot iz čipke, a že ko jo gledaš te peče. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
dva dni nazaj na gredici med čiliji nisem nikjer videl nič podobnega istrijanskemu štrigunu- a danes zjutraj med obhodom... glej ga v dveh dneh se je začel oblikovati karakterističen rog. torej imam ga tudi jaz. brišem prošnjo za kakšno seme. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Dolžan sem oceno pridelka. Sicer sem poskusil plodove že pred časom, vendar ni bilo časa napisat ocene. To so čiliji, ki jih bom definitivno gojil še naprej. Nekakšna varianta sladkih papričic z pikantnim dodatkom. Ravno prav za uživanje surovih ob kakšni roštilijadi. Pekočina je za moj okus ravno pravšnja. Če primerjam samo rastlino z mini papriko, je kar precej višja. Moja je imela manj plodov kot tiste na slikah ostalih na forumu. Tisti karakterističen "rožiček" je nastal bolj proti koncu, ko je bil plod že precej obarvan.
Voda, ta štrigon je zadetek v polno! Hvala za seme!
lp
Ps:
Za vezano ljuto papriko se pa priporočam.
Voda, ta štrigon je zadetek v polno! Hvala za seme!
lp
Ps:
Za vezano ljuto papriko se pa priporočam.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale