Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sliva - Prunus domestica
Prunus cerasifera ali češnjelika sliva, ko je zrela je popolnoma črnovijolična in popolnoma okrogla. takrat je sočna ne gre od kosti ima veliko pektina (opazno pri marmeladah). nekoč je dozorevala krajem avgusta zač septembra v Lj. tukaj v Istri dozori julija. Plamenka počakaj da dobi pravo barvo, ker boš šele takrat občutila pravi okus. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Plamenka na pomlad pa roza nežni cvetovi, res je lepo drevo katero zraste do recimo 4-5 metrov. če ji boš rezala veje (jaz sem samo spodnje, da lahko grem mimo) začnejo rasti vertikalne nič razvejane veje, katere tudi nimajo cvetov in tudi ne plodov. na hrvaškem jim pravijo "vodopije", sedaj se ne spomnim slo izraza. v Lj. nisem opazila, da so jih konzumirali ptiči. pri meni v I. je bilo par plodov enako kot na ringlojih. lani pa obilo in je sok iz teh enkraten in zdrži, delan v sokovniku celo leto in več. žal mi je da ga letos ne bo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)