Volna v vrtnarjenju
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Kraj: Ljubljana
Eeeeh, jo še nič ne obtožujem, mi pa volna/filc kot zastirka mogoče pomaga pri napadu strun pokalic na solatne sadike. Ali kak drugi škodljivec, bolezen ....
Dva dni stara slika http://shrani.si/f/3Y/rO/44zOWhc6/0531.jpg manjkajo tri sadike, danes je še ena zjutraj postala malo uvela, sedaj pa popolnoma odmrla. Sicer sem zopet dobil v semenarni zelo slabe sadike, 18 kom. Navzgor po gredi pa je devet sadik, novejših in močnejših, brez izgub
.
Res pa je tudi, da zaradi zastirke ne morem razkopavati po gredi, da bi našel kakšno struno na mestu zločina.
S strunami nimam veliko težav, izjemoma mi uničijo kakšno solato._________________mfranc

Dva dni stara slika http://shrani.si/f/3Y/rO/44zOWhc6/0531.jpg manjkajo tri sadike, danes je še ena zjutraj postala malo uvela, sedaj pa popolnoma odmrla. Sicer sem zopet dobil v semenarni zelo slabe sadike, 18 kom. Navzgor po gredi pa je devet sadik, novejših in močnejših, brez izgub

Res pa je tudi, da zaradi zastirke ne morem razkopavati po gredi, da bi našel kakšno struno na mestu zločina.
S strunami nimam veliko težav, izjemoma mi uničijo kakšno solato._________________mfranc
-
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Aladin, a tvoj je tudi neizmerno zloben?
Jaz mu vračam zlobo tako, da mu v rove tlačim surovo ovčjo volno
. Miša Pušenjak mi je pa rekla, da RES pomaga, če mu v rove nalivaš brozgo iz bezgovega listja, menda mu zelo smrdi. Še nisem utegnila probati
. Če boš ti, sporoči, prosim, rezultate!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Haha, Aladin, jaz sem imela lani tudi vso gredo polno ozelenjenih bezgovih vejic in slalomiste iz istih družin med njimi
. Solate pa vsak dan manj ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Ljubljana
mfranc je napisal/a: |
S strunami nimam veliko težav, izjemoma mi uničijo kakšno solato. |
http://shrani.si/f/9/6h/2wuPfXi/0541.jpg
Filc sumim tudi zato, ker na bližnji gredi ravno pobiramo solato, ki je zrastla brez vpliva strun. Od 18ih sadik je odmrla samo ena, pa še tista je bila v štartu tako švohotna, s preslabimi koreninami, da ni prenesla toplotnega udara v času , ko sem jo nasadil._________________mfranc