Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Andrej Banko
Prispevkov: 5228
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, tako sem imel tudi jaz v mislih.
Ampak jaz temu ne bi rekel stičišče vejica-list,
temveč bi mesto poimenoval središčna žila lista.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Poganjkov, ki bi rasli iz vejice, se ne spomnim. Včasih, a redko, kak zraste iz grozda plodov. Za take je Ivčk enkrat napisala, da jih je treba potrgati.

Pa še današnja gasilska fotografija.

dašabina
Prispevkov: 1099
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dašabina »

uh, se mi cedijo sline >Smile_________________sonček je in .....
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
No, tako sem imel tudi jaz v mislih.
Ampak jaz temu ne bi rekel stičišče vejica-list,
temveč bi mesto poimenoval središčna žila lista.


Kar dobro poimenovanje, še bolje pa osrednje rebro lista. List je pernato deljen in na teh mestih se očitno iz žilnega kambija razvijejo novi stranski poganjki. Ne vem, če sem to že kdaj videla. Zanimivo.
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Uf, toliko kot na zgornji fotografiji ga pa še jaz nimam, lepo! Jaz ga imam nekako za sprotno uporabo (zdaj, ko so začeli pospešeno zoreti, vsak dan kaka dva utrgam). Pa tiste tri sadike, ki so na prostem, zaenkrat ne kažejo znakov, ki bi me spravili v slabo voljo (trkam po mizi)..._________________go with your instinct to live as you want
ikar
Prispevkov: 142
Pridružen: Če Okt 20, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a ikar »

Imam dve različni vrsti pelatov, ena izmed njih je brez imena ampak mi dela probleme na plodih... vsak tretji plod ima spodaj črno oziroma gnije-pomanjkanje kalcija kakor vem.

Že takoj ko sem prvič opazil to stanje, sem začel foliarno gnojit s Protifert Kalcijem, pa se mi zdi da ne pomaga kaj dosti oziroma samo za kratek čas.
Je pa zanimivo, da druga vrsta pelatov v identičnem substratu pa nima teh težav.

Kakšna ideja kaj naj še naredim?
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz foliarno pošpricam z domačim pripravkom iz prežganih jajčnih lupin v kisu. Doslej je vedno delovalo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

No, danes zvečer po prihodu domov sem bil zopet na "obhodu" (me morajo sosedi čudno gledati, ko skos po vrtu skačem, heheh). Opazil sem črne madeže na tisti rastlini paradižnika, ki ni pod streho (oba volovca v teglih sta zaenkrat še OK). Tiste fleke sem postrgal in tretiral s sodo pa upam, da je to to. Bom dnevno opazoval dogajanje. "Keep your fingers crossed" Smile_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes nabrani. Za eno veliko solato in za prvo letošnjo omako. Wink



Ob nabiranju paradižnikov sem naletela tako v rastlinjaku kot zunaj na kar nekaj rjavih listov, listov z madeži, porumenelih listov,...ki sem jih odstranila.
tajana
Prispevkov: 1372
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Cestitke. Pri nas je tudi zacel zoreti, za sproti za solato ga imam dovolj. Za omakice pa bo treba se pocakat._________________CARPE DIEM
Odgovori