Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Glinene posode za fermentiranje

crtj-admin
Site Admin

Glinene posode za fermentiranje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ali kdo ve, če kak lončar pri nas izdeluje kaj podobnega, oziroma bi bi pripravljen kaj takega narediti? (klik na sliko)

Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

To bi zanimalo tudi mene.
Prijatelj jo je naročil preko spleta iz tujine, pa bi tudi še imal kakšno. Interes torej je.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A ni to bolj keramika?
Sklepam po barvi, nimam pa prav veliko pojma o tem področju. Saj, verjetno bi bila vredu tudi terakota, al kako se že reče oranžni lončevini.

Kaj pa les? No, ta je malo zahtevnejši za rokovanje. (izsušitev recimo že lahko zeza)
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

AA, a si našla koga? Kar poznam jaz lončarjev, boš po moje prišla ceneje skozi, če naročiš iz tujine Rolling Eyes .

Torej se ukvarjaš s fermentacijo? Jaz zdaj nekaj preizkušam. Dobrodošle mi bodo tvoje izkušnje Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Copatka, odpri novo temo o fermentiranju, pa se ti bomo pridružili Smile
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Pred časom smo imeli debato okoli čilijev (jasno) in od kolega naletel na informacijo, da ima kontakt od človeka, ki dela (bi delal) nekaj podobnega kot je prikazano zgoraj. Čez palec bi menda 1,5l fermentor prišel cca 25€. Če bo tu izražen interes, lahko dodam še kakšne informacije (tudi jaz zaenkrat ne vem vsega, se bom pozanimal; enih par nas bo to zagotovo vzelo)._________________go with your instinct to live as you want
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mene bi vsekakor zanimalo. V naprej hvala za trud._________________naredimo svet lepši
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Kaj je bilo potem s tem?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nič. Jaz sem spraševala razne lončarje, pa takih loncev noben ne izdeluje. No, mogoče se bodo zdaj, ko fermentirana hrana postaja "moderna" zganili.

Sama imam za fermentacijo steklen 3L kozarec in sem zadovoljna.

https://www.kilnerjar.co.uk/0025839-fermentation-set/_________________naredimo svet lepši
Odgovori