Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jež - Erinaceus

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Z ježi imam tudi drugačne izkušnje.

Ko sem še hodil v šolo (že zelo dolgo nazaj Wink ), smo se velikokrat zunaj igrali do noči in takrat tudi velikokrat srečali ježe. Bili so redni obiskovalci, saj so hodili na mleko, ki je bilo namenjeno mačku. Vedno sem jih lovil in jim z veliko pinceto ruval prisesane klope, nato pa izpustil.

Par let nazaj, sem, ko sem prišel domov iz službe, enega našel v jašku, v katerega je speljana odtočna cev s strehe. Padel je noter, ker na jašku ni bilo pokrova. In ker ježi tekajo okrog ponoči, je revež najmanj celo dopoldne skušal splezati ven in je s tačkami praskal po betonu. Potegnem ga ven in vidim, da ima blazinice na prednjih tačkah oguljene do krvi. Zvitega v kepo sem nesel pokazat otrokom, takrat pa me je ugriznil v blazinico na dlani pod palcem. Najprej sem malo počakal, da bi izpustil, pa ni hotel. Počepnem, da je s tačkami stal na tleh, a še vedno ni hotel spustiti. Nazadnje sem poklical na pomoč, da so otroci prinesli kozarec vode, s katero smo ga polili. To je zaleglo. Ugriz ni predrl kože, je pa nekaj časa ostala modrica. Vseeno sem mu populil še klope in ga odnesel do komposta v bližnji gozd. Takoj je zaril glavo v pokošeno travo in listje in obmiroval. Nekaj časa smo ga opazovali, nato pa ga z listjem popolnoma prekrili. . Naslednje juto ga ni bilo več.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Robertino je napisal/a:
In veste kje je dremal? V kartonski škatli, kjer so bili žeblji, ki so jeseni ostali tesarjem! Takrat smo se šalili, da je iskal sebi sorodno dušo, ki tudi bode in ker je ni našel, se je zadovoljil z žeblji.

He, he, bolj konkretno; hormoni so ga razganjali Laughing Very Happy

Mogoče kdo ve, kakšna je razlika med mestnim in podeželskim ježem?

LP_________________mfranc
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Question
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

nevem
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Razlike med meščanom in vaščanom ne vem Embarassed
Tole pa je najbrž vaščan.
Vsake toliko pride na kakšen piknik na naš vrt.
Na en lep pomladni dan smo pekli tazadnj zalogo kostanjev in očitno so mu zadišali .
Kar nekaj časa se je družil z nami,ko pa se je najedel pa je šel svojo pot.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
mfranc

Noo, mestni frajer si ne maže nog po gredah ... Cool Laughing

prišel po potki od levih sosedov (so spodaj - še neposlikano)

mimo mene ...

naprej proti gredam ...

po potki med gredami ...

pa za kompostnikom k desnim sosedom ...

pa od desnih sosedov naprej k naslednjim sosedom - lepo po potki .... Wink

Very Happy Very Happy Very Happy

LP_________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 16 Nov 2016 22:46; skupaj popravljeno 1 krat
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Laughing Laughing Ta je pa dobra! In kako lepo dokumentirano. Bi bilo za en kratek film Wink .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc, po moje je to dama, ki gre v taboljših čevljih na klepet k prijateljici Wink Laughing Laughing Laughing .

Za posnetke pa palec gor
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

bhuahahaha
Odlično!

Mogoče je šla na kavico Wink
mfranc

Hmm, tudi sam sem pomislil da gre gospa na obisk ... Rolling Eyes

Ampak dama, pa brez torbice Question Confused

Cool Laughing