Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Aronija - Aronia melanocarpa
Tudi meni so letos ptiči privoščili malce več robidnic. Sploh Aronje se še niso dotaknili. Vendar sem včeraj ob kontroli videl, da so vse jagode lepo črne in iz previdnosti sem jih obral. Neke posebne sladkobe res še nimajo, a če počakam kak dan se lahko zgodi, da jih več ne bo :(
Sama trpkost me ne moti, le zanima me ali mi lahko svetujete kdaj in koliko naj obrežem grme. Vejice so dolge več kot 1m in tanke kot cigaret, pa so sedaj pod težo plodov poležene skoraj do tal._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Sama trpkost me ne moti, le zanima me ali mi lahko svetujete kdaj in koliko naj obrežem grme. Vejice so dolge več kot 1m in tanke kot cigaret, pa so sedaj pod težo plodov poležene skoraj do tal._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Kuhal bi aronijo, zraven še jabolka, limonino skorjo, cimet.
Zanima me:
- koliko je razlike v okusu, če se uporabi celoten sadež (zmiksamo in čao) ali pa namesto tega samo sok od kuhanja aronije?
- ali ima kakšen pomen za okus, če pred kuhanjem aronijo zamrznem? (Recimo pri črnem trnu je to kar zanimiva poteza.)
Hvala!
Zanima me:
- koliko je razlike v okusu, če se uporabi celoten sadež (zmiksamo in čao) ali pa namesto tega samo sok od kuhanja aronije?
- ali ima kakšen pomen za okus, če pred kuhanjem aronijo zamrznem? (Recimo pri črnem trnu je to kar zanimiva poteza.)
Hvala!
mravlja pozdravljen, recept je klasičen, razlika je samo pri dodatkih po lastnem ukusu.Jaz očiščen šipek in aronijo v razmerju približno 1-3 skuham zmiksam, dodam tretjino teže slsdkorja.
Ravno zdaj kuham to kombinacijo z dodatkom ingverjeve mete prvič, pa da vidimo, oz okusimo.
Po mojih amaterskih izkušnjah aronija z dodatkom bilo katerega sadja pridobi ukus in ohrani zdravilne lastnosti.
Ravno zdaj kuham to kombinacijo z dodatkom ingverjeve mete prvič, pa da vidimo, oz okusimo.
Po mojih amaterskih izkušnjah aronija z dodatkom bilo katerega sadja pridobi ukus in ohrani zdravilne lastnosti.
Lani smo jo posadili, in je že obrodila, morda za 2dl.
Ima 3 veje debelina cigaret, na piganjkih iz njih so plodovi, črni že vsaj 10 dni, a se še vedno težko trgajo. Ali velja pravilo kot pri borovnicah, ko se rade trhajo, so zrele. Kosi jih še niso našli.
Glede banane pa, 1cm kolešček in 2 jagodi in se da jest.
Pridružujem se vprašanju ali kaj obrezati in kako, kdaj?
Ima 3 veje debelina cigaret, na piganjkih iz njih so plodovi, črni že vsaj 10 dni, a se še vedno težko trgajo. Ali velja pravilo kot pri borovnicah, ko se rade trhajo, so zrele. Kosi jih še niso našli.
Glede banane pa, 1cm kolešček in 2 jagodi in se da jest.
Pridružujem se vprašanju ali kaj obrezati in kako, kdaj?