Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Setveni koledar sem parkrat prakticiral, vedno tako, da je bil del posevka v optimalnem, del pa ravno kontra, in seveda ni bilo razlike. No že prej nisem verjel.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Po 16. aprilu sem cepil češnje. Lahko se pohvalim da se je mogoče prijelo.
Ali se prekmalu veselim? Cepiči so odgnali liste._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jah, jaz sem se lansko leto tudi tako veselil. Od 5 cepljenih je potem ostal eden. No, bolje kot nič. Seveda je lahko pri tebi povsem drugače, držim pesti.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Aha, torej še ni zihr. Do jeseni počakam?

No saj, to je vse za znanost Very Happy Bo pa drugo leto bolje._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Verjetno se bo videlo že sredi poletja, ko bo bolj sušno. Se pa ne spomnim točno kako je bilo pri meni.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

A je kdo probal cepiti poleti in jeseni s kopulacijo namesto z okulacijo?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Jaz lani. Uspelo brez problema.
Kar je bilo cepljeno poleti, je večinoma odgnalo že isto leto(večinoma le zadnji brst na cepiču, ostalo letos), cepljeno v jeseni je odgnalo letos.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

krnekdo je napisal/a:
Kar je bilo cepljeno poleti, je večinoma odgnalo že isto leto(večinoma le zadnji brst na cepiču, ostalo letos), cepljeno v jeseni je odgnalo letos.

Super da je nekdo že imel s tem uspeh. Pa si cepič po cepljenju cel ovil, da ne izgublja vlago?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

To tudi mene zanima, do sedaj sem imel namreč najboljše uspehe z angleško kopulacijo in cepljenjem konec zime. Za poletno cepljenje pa pišejo le o okulaciji, ki pa mi ne uspe.

Bom tudi sam poskusil.

LP
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Daniel R je napisal/a:
krnekdo je napisal/a:

Super da je nekdo že imel s tem uspeh. Pa si cepič po cepljenju cel ovil, da ne izgublja vlago?

Ovil sem samo cepljeno mesto.
Odgovori