Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
Letos sem jo posadila. Sadika malo bolj velika iz Eurogardna. Najprej sem mislila, da je pač to kar nekaj, saj sem prebrala, da je nedovzetna za bolezni. Imela je bele liste od plesni. Obrala sem bolane liste, pošpricala s kefirjem in še malo z mlekom. Blizu je ena bela vtnica, ki sem jo dobila od Originani list. Ta še v življenju ni bila bolana in jo plesen pol metra stran ni niti malo ganila.
Kakorkoli, zdaj sem nanjo bolj pozorna.
Kakorkoli, zdaj sem nanjo bolj pozorna.
Pri nas je plesen malo zabremzala. Trenutno tekmujeta zorenje in plesnenje; zaenkrat zmaguje zorenje. Na vsako nabrano skledo je eden za stran. Škropim samo s Protifert, občasno postrgam kakšno steblo in namažem s sodo. Kar bo, pa bo. Štrajkajo tudi kumare, je pa zato not-achocha znorela, pa okra se tudi nekaj trudi. Bo že, če ne bo toče. Je pa vse brez strehe, pod milim nebom, edino en vrt je pokrit z mrežo proti toči.
Od sort nekaj cincata Opalka in OSU Blue, ni-Amish-Pasta se tudi nekak ne obarva, počasni so češnjevci, so pa spet med prvimi rumeni in oranžni (Azoychka, Moskvich).
Od sort nekaj cincata Opalka in OSU Blue, ni-Amish-Pasta se tudi nekak ne obarva, počasni so češnjevci, so pa spet med prvimi rumeni in oranžni (Azoychka, Moskvich).
Pred 20 dnevi jim ni bilo več pomoči. Čez noč je to dobesdno razneslo po celem vrtu. Sledilo jo noro pobiranje plodov - zdravih in hkrati pospravljanje sadik v vreče za smeti. Ker mi ni uspelo vseh sadik do konca pobrati tam nekje 25 kom jih je ostalo na račun miksanja in spravljanja paradižnik v skrinjo so le te do konca pustile lepe paradižnike. Vem pa, da če takrat tega ne bi pospravil bi bila veselica. Tako, da sem ostal brez nekih pametnih semen._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Kaj je narobe s tem paradižnikom? Zunanjost je pomarančasta, kot da bi dobili celulitis .
Tole se mi je pojavilo po zadnjem deževju. Sumila bi na plesen, a je rastlina zdrava, rasla je pod streho, škropljena je bila s sodo in Neemom 1x. Plodovi, ki sem jih potrgala pred 1 tednom, ne gnijejo.
Se pa anomalija pojavlja na 3 sortah . Novejši plodovi so zaenkrat v redu.
Tole se mi je pojavilo po zadnjem deževju. Sumila bi na plesen, a je rastlina zdrava, rasla je pod streho, škropljena je bila s sodo in Neemom 1x. Plodovi, ki sem jih potrgala pred 1 tednom, ne gnijejo.
Se pa anomalija pojavlja na 3 sortah . Novejši plodovi so zaenkrat v redu.