Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ufff, pri takšni količini aronije bi obvezno v proizvodni plan dal pridelavo vina!

Odlična fermentirana arcnija Very Happy_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Je že kdo poskusil naložiti v kozarec s sladkorjem in nato zaliti z žganjem, liker varianta ?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pep, vračam pozdrav in se zahvaljujem. Sem "zakapiral" in poizkusim. Wink

Črt, bravo. Ja, prihaja čas najlepših fotografij.
Andrej, odlično je. Ima samo eno slabo lastnost - tako, kot vse dobre stvari - zmanjka. Laughing

Mfranc, si že poizkusil, se obnese?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Andrej Banko je napisal/a:
Je že kdo poskusil naložiti v kozarec s sladkorjem in nato zaliti z žganjem, liker varianta ?

Seveda. Čeprav ponavadi delam manj sladko. Fajn je, da kakšno leto odleži in da ima za družbo kakšno drugo močno komponento, recimo limonino skorjico.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Gobe rastejo, paradajz plesni.
Aronija pa se pod plodovi šibi !
Tralala, tralali ...

Jupi

.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Andrej B., ti pa imaš zelene roke!
In pri vsem tvojem nezadovoljstvu z letošnjim poletjem tudi obilico pridelkov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mravlja je napisal/a:
Mfranc, si že poizkusil, se obnese?

Ne, sem pa na začetku imel hudo ambiciozne načrte, da bi prideloval vino Wink . Ampak, bolj ko sta aroniji rastli (Viking), bolj smo se navajali okusu, in jih sproti pozobali.

Sem pa pred leti kupil nekaj steklenic vina (uvoz iz Poljske), in mi je bil okus kar všeč._________________mfranc
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Ponavljam.
Oldi je napisal/a:
.. plodovi, črni že vsaj 10 dni, a se še vedno težko trgajo. Ali velja pravilo kot pri borovnicah, ko se rade trgajo, so zrele.

Pridružujem se vprašanju ali velja 4 letni grm obrezati in kako, kdaj?
mravlja

Oldi, plodove poskusi, morajo biti blizu. Zreli plodovi z aronije ne (od)padajo. Na gornji Črtj-ovi fotografiji aronije, lahko vidiš, da jo je obiral v šopih.

Kar se obrezovanja tiče, sam sem do sedaj obrezoval le vejice v notranjosti, ki rastejo ena proti drugi. Letos pa vseeno mislim, da bom izrezal nekaj starejših vej iz vsakega grma.
Istočasno pa razmišljam, da bom en grm obrezoval po "Ivčk-inem" sistemu obrezovanja šmarne hrušice, je letos objavila par fotografij, pa si jih lahko ogledaš > http://forum.gartlc.si/gartlc-about618-0-asc-180.htmlj
mravlja

mfranc je napisal/a:
... Ne, sem pa na začetku imel hudo ambiciozne načrte, da bi prideloval vino Wink . Ampak, bolj ko sta aroniji rastli (Viking), bolj smo se navajali okusu, in jih sproti pozobali. ...

Si kje zasledil "recept" za aronijino vino?
Odgovori