Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj bi to bilo?

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala za pohvalo Wink sem kar važna ratala Laughing

Pomagalo je pregledovanje slik in slikovnih cenikov drevesnic. Besedilna iskanja v povezavi z rumenimi listi so seveda ponudila jesenske idile ali bolezenska stanja.
Šment, kako je to drevesce čudovito Smile .
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Sem ga poizkusil cepiti, pa ni nič uspelo. Je pa resnica, da sem v to, zelo verjetno vložil premalo truda.

Ja krasen je, sploh pa mi je všeč, ker listje ohrani vitalno barvo kljub neposrednemu soncu. To je pri belo pisanih listih ali pa tako rumenem pigmentu kar redkost in je na koncu izgled ožganih rastlin.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Prijatelj mi je prinesel plod mei neznane rastline, Pravi da je drevo visoko kakšnih 5 metrov.

Listi so usjati in svetleči, nimajo kašnega posebnega vonja, v plodu je koščica.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če ne bi vedela, da jih poznaš bolje od mene, bi rekla, da je dren Embarassed .
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ž.....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Juglans: a ž.ž..a ? Saj res, take sem enkrat dobila za pokušino.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Enkrat jih je prinesel sodelavec s Primorske ... mmmm so bile dobre! Če jih ima kdo za pokušino ali jih proda, se takoj postavim v vrsto._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Dajmar

muha je napisal/a:
Juglans: a ž.ž..a ? Saj res, take sem enkrat dobila za pokušino.

Kako se pa razmnožuje?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Moja prva misel je bila: žižola (Ziziphus jujuba), tudi čičimak. Zmotilo me je le to, da veja ni nič trnata.
Dajmar, kje pa raste drevo, s katerega je ta veja?
Dajmar

V Leskovcu pri Krškem, točna lokacija pa mi ni znana. Če rabiš ti sporočim, ko zvem.
Odgovori