Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Whippersnapper
S pobiranjem na prvih pomadnih steblih sem danes zaključila. Bilo jih je še za dober liter, sladkih in okusnih. Sedaj rastejo nove mladike, a ne v vseh koritih takole bujno. Plodovi na njih bodo dozoreli enkrat do konca oktobra, na notranji okenskii polici.
Prej, ko rastlina konča s prvo rastjo in zorenjem, prej so nove mladice.
Tole sem nabrala na sadiki, ki raste na visoki gredi. Zadnje deževje je povzročilo pokanje še ne docela zrelih plodov, ki so zato vodenega okusa.
Prej, ko rastlina konča s prvo rastjo in zorenjem, prej so nove mladice.
Tole sem nabrala na sadiki, ki raste na visoki gredi. Zadnje deževje je povzročilo pokanje še ne docela zrelih plodov, ki so zato vodenega okusa.
Sem že poskušala s pečenjem češnjevcev, pa mi ni ratalo . Vse skupaj je bil en zasušen poc, . Delala sem po receptu na linku, ki si ga objavila nekje v temi Paradižnik. Bom rabila kdaj vajo v živo . Tile razpokani so že v mezgi, one cele in sladke iz korit bomo pa pozobali sveže kot prigrizek, se zelo prileže.
Tudi letos me ni razočaral. Iz 6 sadik v 3 koritih sem doslej pobrala najmanj 6 kg plodov.
Tale šop je zadnji od prve runde.
Sedaj si bodo rastline vzele kakšna 2 tedna premora do naslednje runde zorenja. Vmes bo pordečel le sem in tja kakšen. Računam, da jih bo vsaj še toliko, kolikor sem jih že pobrala. Skupno najmanj 2 kg na sadiko, raje več.
Tale šop je zadnji od prve runde.
Sedaj si bodo rastline vzele kakšna 2 tedna premora do naslednje runde zorenja. Vmes bo pordečel le sem in tja kakšen. Računam, da jih bo vsaj še toliko, kolikor sem jih že pobrala. Skupno najmanj 2 kg na sadiko, raje več.
Muha, za par semenčkov bi te prosila letos . Moram malo prevetriti svoj izbor paradajzkov._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)