Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2018
Uuuu, eni obvladate še bolj kot jaz!
Ma ne, se mal hecam, jaz to bolj na "lari-fari" za hobi, lastno veselje, drugi pa vidim, da ste kar globoko v tem, bravo, privoščim!
Res neverjetno, kako pestro barvno lestvico lahko človek ustvari s paradižnikom, jaz pa kar nekako zapečkarsko vztrajam v rdečem _________________go with your instinct to live as you want
Ma ne, se mal hecam, jaz to bolj na "lari-fari" za hobi, lastno veselje, drugi pa vidim, da ste kar globoko v tem, bravo, privoščim!
Res neverjetno, kako pestro barvno lestvico lahko človek ustvari s paradižnikom, jaz pa kar nekako zapečkarsko vztrajam v rdečem _________________go with your instinct to live as you want
Hvala vsem!
Vsako leto mi je žal, ker tak čas dozori največ zanimivih sort, pa zaradi največje količine ni časa za opise posameznih sort. Včeraj sem jih šla nabirat potem, ko smo prišli z nekajdnevnega morja, ker sem vedela, da bo danes prevroče v rastlinjaku. Ravno do noči sem končala. K sreči je bilo tokrat samo 7 sort za fermentacijo, saj tisto vzame največ časa. Upam, da bo danes uspelo vse skuhati.
Žlehtnoba, pridi na Paradajzmanijo! Mogoče ti bo všeč tudi kak paradižnik, ki ni rdeč. Letos najbrž zaradi vremena ne bomo zbrali toliko različnih sort, kot druga leta, nekaj pa bo.
Vsako leto mi je žal, ker tak čas dozori največ zanimivih sort, pa zaradi največje količine ni časa za opise posameznih sort. Včeraj sem jih šla nabirat potem, ko smo prišli z nekajdnevnega morja, ker sem vedela, da bo danes prevroče v rastlinjaku. Ravno do noči sem končala. K sreči je bilo tokrat samo 7 sort za fermentacijo, saj tisto vzame največ časa. Upam, da bo danes uspelo vse skuhati.
Žlehtnoba, pridi na Paradajzmanijo! Mogoče ti bo všeč tudi kak paradižnik, ki ni rdeč. Letos najbrž zaradi vremena ne bomo zbrali toliko različnih sort, kot druga leta, nekaj pa bo.
@Plamenka super nabirka
Zapotec, ki je posatal rumen je edini letos in lani iz iste vrečke semen (Tomatofest), imel sem vsaj 5 sadik ostale so vse roza rdeče barve. Vidim pa da obstaja tudi rumena varianta, vendar ne vem koliko resni so na Aliexpress, zelo podoben je tudi Yellow Accordion. Najverjetneje je prišlo do mešanja semen pri prodaji. Ni pa tako dobrega okusa je malo bolj kisel kot roza oz. navadna varianta.
Zapotec, ki je posatal rumen je edini letos in lani iz iste vrečke semen (Tomatofest), imel sem vsaj 5 sadik ostale so vse roza rdeče barve. Vidim pa da obstaja tudi rumena varianta, vendar ne vem koliko resni so na Aliexpress, zelo podoben je tudi Yellow Accordion. Najverjetneje je prišlo do mešanja semen pri prodaji. Ni pa tako dobrega okusa je malo bolj kisel kot roza oz. navadna varianta.
Platar, mogoče se jim je res vrinilo drugo seme, tudi pri mojih kupljenih semenih se to dogaja. Vidim, da prodajajo pri Tomatofest tudi sorto Yellow Ruffled, ki je podobna tvojemu rumenemu. Na Aliexpress pa Zapotec Ruffled Yellow. Vsekakor je lep in očitno imaš dve barvi Zapotca.
Če utegneš, pridi na Paradajzmanijo.
Če utegneš, pridi na Paradajzmanijo.