Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hruška - Pyrus
Letos sem cepil tolele hruškico. Dobil sem cepe od sadjarskega kolega iz Međimurja. Hruška sicer mislim da izvira iz Hrvaške.
Podajam njegov opis;
LUBENIČARKA
Odlična poletna hruška, ki ravno zori. Ima debelo skorjo in lažje zdrži točo, tudi črvive so zelo redko. Letos jo imajo zelo radi sršeni...
Okus je sladek in zelo dober, spominja me na kak bombon - v ustih ostane prijetno sladko. Letos so plodovi srednje velikosti, če je pa manj rodna so lahko kar veliki. Meso je rdečkasto, ob zorenju vse bolj rjavi od sredine navzven in tudi takšne se lahko jejo, so pa po moje vseeno okusnejše ko so še rdeče in ne premehke ker so slajše in sočnejše (je pa nekaj trpkosti pri tej stopnji).
Hruške so temno rdeče zrele pa se prepozna tako da barva postane bolj živordeča.
Ivan Lesjak
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Podajam njegov opis;
LUBENIČARKA
Odlična poletna hruška, ki ravno zori. Ima debelo skorjo in lažje zdrži točo, tudi črvive so zelo redko. Letos jo imajo zelo radi sršeni...
Okus je sladek in zelo dober, spominja me na kak bombon - v ustih ostane prijetno sladko. Letos so plodovi srednje velikosti, če je pa manj rodna so lahko kar veliki. Meso je rdečkasto, ob zorenju vse bolj rjavi od sredine navzven in tudi takšne se lahko jejo, so pa po moje vseeno okusnejše ko so še rdeče in ne premehke ker so slajše in sočnejše (je pa nekaj trpkosti pri tej stopnji).
Hruške so temno rdeče zrele pa se prepozna tako da barva postane bolj živordeča.
Ivan Lesjak
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
-
- Prispevkov: 5231
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
mravlja je napisal/a: |
Če se navežem na gornje, Andrejevo vprašanje - ali obstaja kaka sorta hruške, ki plodove dozoreva daljše časovno obdobje, obdobje večih tednov? |
Pri nas so teden nazaj začele padati hruške s starega velikega drevesa neznane sorte, ki je prišlo skupaj s posestjo. Padajo ponavadi tri tedne. Letos so drobne in jih je vsaj dvakrat toliko kot ponavadi. Treba pa jih je očistiti in spraviti v sode sproti, ker sicer zelo hitro zagnijejo (saj so se udarile dol grede). Letos bo to kar naporno.
ali se sploh da iz slike sadeža in listja ugotoviti za katero hruško gre, ali samo iz slike cveta ?
Imam neko hruško, sadeži zeleno-rdeče barve, s črnimi pikami, trdi da si zobe polomiš, in že odpadajo.
Kako veš ali gre za sorto ki se mora zmehčati na drevju, ali za sorto ki se mehča v kleti ko je že potrgana ?
____________________
Imam neko hruško, sadeži zeleno-rdeče barve, s črnimi pikami, trdi da si zobe polomiš, in že odpadajo.
Kako veš ali gre za sorto ki se mora zmehčati na drevju, ali za sorto ki se mehča v kleti ko je že potrgana ?
____________________