Medonosna čebela - Apis mellifera

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Po mojih opazovanjih so za čebele najbolj zanimivi cvetovi navadne vinike. Naša hiša je obrasla z njo in, ko cveti (julij), zrak dobesedno vibrira od množice čebel, ki neutrudno lazijo po drobnih cvetkih. Res, toliko čebel na paši nisem videla še na nobeni drugi rastlini._________________naredimo svet lepši
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

A pa bi rastla v pol senci? Dva kontejnerja z vodo bi rad skril.
brbr

Seveda bi rastla. Vendar sta dva kontejnerja za to rastlino odločno premajhna površina. Bi jo moral pošteno obrezovati. V dolžino brez problema doseže 30m._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Seveda bi rastla. Vendar sta dva kontejnerja za to rastlino odločno premajhna površina. Bi jo moral pošteno obrezovati. V dolžino brez problema doseže 30m.

Škarje pa zelo dobro prenaša. le to imej na umu, da ti ne pobegne v naravo, sodi med invazivke. Obe vrsti.
brbr

Tole s pobegom v naravo je pa težka naloga, se mi zdi. Ker rodi obilico plodov - majhnih modrih jagod, ki jih imajo ptice zeloooo rade. In jih tako širijo po svetu.

Vsako leto odstranim nič koliko mladih rastlinic, ki se zasejejo po vrtu._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo, da naše ptice niso marale teh jagod. Spomladi sem pometala cele kupe. Samo prvo leto sem jih stresla pod grmovje a jih še sedaj pulim Twisted Evil . Od takrat jih režem, ko še niso zrele , da jih lahko vržem na kompost.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Zaradi insekticida v zapor - naši severni sosedje so pa strogi! > https://siol.net/novice/svet/avstrijcu-zapor-zaradi-uporabe-insekticida-ki-je-pobil-cebele-478804
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Gre za pokol gojenih živali. Verjetno bi šel podobno v zapor tudi, če bi sosedu poklal 20 krav?
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Imamo tudi pri nas psihopate.....

POVEZAVA
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Letos je malo nerodno decembrsko vreme za oksalno kislino... Kot da je po tem vikendu do konca meseca hladno, po drugi strani pa je temperatura zimsko padla šele sredi novembra.
Odgovori