Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi jaz sem danes našla eno gnilo. Sicer po nalem polegajo in jo bom pobrala takoj, ko bo mogoče._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dolžna sem še razplet zgodbe s čebulo "mamo", ki je po semenenju začela ponovno odganjati. Rastla je do spomladanskega napad muhe, ki ji je zadala smrtni udarec..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Gnije, pobrala večino čebule. ostalo ta vikend. Pušenjakova svetuje pobiranje takoj, ko postane vrat mehak (tam, kjer gleda iz zemlje)._________________Lp, Živa
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Danes sem pobrala drugi del cebule, belokranjko in ptujsko. Veliko sem jih našla gnilih pri korenini. To se nikoli nisem imela. Potem sem sla pregledat cebulo pobrano pred enim tednom, salotko in nekaj ptujske. Na dveh platojckih sem nasla 5 gnilih. Cisto nic mi ni to vsec._________________CARPE DIEM
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ja, letos gnije. Zato jo bom jaz kar predelala. Olupim, dam v multipraktik in v vrečke za zmrzovalnik. Za razno kuhanje je super. Tiste, ki zgledajo ok, pa v kito. Sem pustila semena tere in belokranjke. Razmišljam, da bi jih kar posejala, saj po naravni poti se zdaj usuje in potem čaka na kalitev. spomladi pa samo okopljem. Bi to šlo?
Irena
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni je tudi cel kup nagnitih čebul. Bele in rdeče. In šalotke tudi. Zunanja plast pod olupom je zmehčana in smrdi.
Pobral sem jo tam nkrat sredi julija. Je bilo to prepozno ?
Ali pa je zgolj maja in junija bilo čisto preveč dežja ?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Morala bom seliti vrt (spet) in ne vem, kdaj se presaja zimska čebula. Imam en lep šop, ki se zdaj po cvetenju in semenenju počasi suši. To bi prestavila na novo lokacijo, enkrat do konca oktobra._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje brez težav, raje oktobra kot septembra, da se ne zbudi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Eno opažanje v zvezi s čebulo:
Niti ena ni šla v cvet od tistih, ki sem jih posadila jeseni, kar pa sem sadila to spomlad, pa je približno tretjina pognala cvet._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo opažanje! Surprised
Odgovori