Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Buče - Cucurbita
-
- Kraj: Domžale
Takole razdejanje je zadelo buče v nekaj dneh. Levo od fižola je neka noname, ovalna, bledo rumena, desno buča iz semena iz kupljene muškatne buče. Obe se razraščata na obe strani od svojega rastišča.
Sajene so bile na gibanico, z veliko kompostiranega kurjega gnoja v jamo, in so delale krasno. Eno samo visoko šavje listov in krasnih cvetov v dolžini kakih pet metrov ali pa še več. Precej sem jih že pojedla in precej razdelila okrog.
Potem so začele veneti posamezne vreže pri levi, nakar sem jih porezala. Desno sem prirezovala na koncu, ker je hotela zadušiti vrtnico in druge cvetoče grmovnice na vrtu moje gostiteljice.
Zalivam le občasno, kot vse drugo - pač dislociran vrt.
Ne vem, kako naprej, saj zalivati ne morem kaj dosti več kot doslej. Lahko pričakujem, da bodo preživele in si v obetanem koncu vročine opomogle?
Še to: zraven raste fižol preklar, ki tudi očitno slabo prenaša vročino, zraven njega pa še en preklar, ki je pa bujen.
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje