Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Mesar

Odgovor Napisal/-a Mesar »

Kako si pripravil cepiče? Si liste osmukal ali pustil?
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Mesar je napisal/a:
Kako si pripravil cepiče? Si liste osmukal ali pustil?

Liste obvezno osmukaš, postiš samo malo listnega peclja, ki služi kot indikator če se je prijelo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Letos sem cepil kivi na letošnje še ne povsem olesenele poganjke. Nacepil sem na moškega. Cepi so se lepo prijeli in zarastli. Popki so odgnali. Najdaljši odganjek je dolg 1,6 m. Vsak dan pridobi 10 cm.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Daniel R je napisal/a:
A je kdo probal cepiti poleti in jeseni s kopulacijo namesto z okulacijo?
krnekdo je napisal/a:
Jaz lani. Uspelo brez problema.
Kar je bilo cepljeno poleti, je večinoma odgnalo že isto leto(večinoma le zadnji brst na cepiču, ostalo letos), cepljeno v jeseni je odgnalo letos.

Če prav razumem, bi se sedaj v septembru še dalo cepiti?
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Časa za cepljenje je še cca 2 tedna. Pohitite!_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem pred dobrima dvema tednoma cepil slivo Jojo na dve veji slive Topfirst.
Sicer sem prvič poskusil z okulacijo ( na oba načina: navadno in T ), pa mi je to prav bolj zoprn način kot spomladanski načini.
Še to bi omenil, da sem za povijanje uporabil laboratorijski Parafilm, ki se krasno tesno ovije in lepo oprime,
sem bil pa potem zelo neprijetno presenečen, da je zadeva izjemno UV neobstojna, saj je po enem tednu začela pokati in razpadati
in sem potem moral popravljati z navadno, kuhinjsko "sendvič" folijo. Eh, kar bo pa bo ...

Bil bi pa vesel, če bi kje dobil cepič jablane Opal ter hruške Zimska dekanka. pozdrav
.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Opal lahko dobiš pri meni. Mislim cepič.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Dekanko pa pri meni.
jozegartlc

Odgovor Napisal/-a jozegartlc »

Meni je bilo napisano, ko sem iskal neke sorte sadja, da ta tema sodi na forum - izmenjava cepičev in sem bil izbrisan.

In če že kaj iščem moram napisati kaj nudim v zamenjavo.

Ali to ne velja za vse?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Odgovori