Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
A to v smislu, da ni zagotovljeno cvetenje vsako leto? Bi se strinjal, precej je odvisno od substrata, razmer, v katerih so prezimili itd.... Ampak, ko pa zacveti, si pa rečeš: "Splačalo se je!" _________________go with your instinct to live as you want
Ne, ne. Bolj v smislu bodic. Imam samo še enega podarjenega, grusoni, če se ne motim. Bi rabil presaditev a kaj, ko se ga še prijeti ne upam. Vse ostale mi je sčasoma tekom zadnjih zim pobrala bolezen, ker nimam primernega prostora za prezimljanje.
Ne, ne. Bolj v smislu bodic. Imam samo še enega podarjenega, grusoni, če se ne motim. Bi rabil presaditev a kaj, ko se ga še prijeti ne upam. Vse ostale mi je sčasoma tekom zadnjih zim pobrala bolezen, ker nimam primernega prostora za prezimljanje.
2 kosa stiropora, učvrstiš vmes kaktus in gre. Nasveti gojitelja.
Jaz si pomagam s časopisnim papirjem, s katerim ovijem kaktus. Uporabim več plasti in tako še nikoli ni šlo "skozi". Seveda tudi rokujem s kaktusom previdno in ne po ravbarsko (v tem primeru bi jih že dobil po prstih, ). Sicer se pa presajanja itak lotevam na par let oziroma, ko se mi zdi, da je dotični primerek prerasel svoje trenutno domovanje (takrat se pač potrpi in si vzamem nekoliko več časa in potrpljenja)._________________go with your instinct to live as you want
Huh, potemtakem bi Echinocactus grusonii deloval še bolj grozeče (njegovo "ljubkovalno" ime Taščin sedež pove zadosti, h), sam mora še malo zrasti, pa prilepim še njega. Je pa fotogeničen, ni kaj _________________go with your instinct to live as you want