Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Uauuu,res so lepi. Moram pobrskati nazj o razmnoževanju... Very Happy
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Tudi drugi bodo z leti pridobivali. Lepo imaš.
Dajmar

https://mojalbum.com/majdra/mocvirski-hibiscus/foto/23795806

Tega sem videl lani ob cest Koritnica - Raka in dobil njegovo seme. Zdaj je zacvetel letošnji sejanec iz tega semena

Čeprav sem sejal samo seme dveh rastlin je še cel kup različnih cvetov
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čudovita oblika in barva.

Pri sejanju je ravno tisto pričakovanje, kaj bo prišlo ven, najbolj zanimivo, a ne? Samo je potem problem, kam z vso množico viškov. Razdeliti ali raje kar na kompost? Glede na to, kako nekateri v moji bližini ravnajo s podarjenimi hibiji bi me manj srce bolelo, če bi jih poslala direktno tja! Pa jim vse razložim v nulo Rolling Eyes
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

O prelep, takega pa še jaz nimam.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja Muha jaz dobro vem kako je to.
Mislim, da sem v teh letih razdelila ogromno sadik in semen, vse kar sem lahko.
Potem pa ponekod gledam kaka žalost je to... pa jim podarim 1 x 2 x 3 x pa jim razložim kako naj ga posadijo in negujejo in še vedno ne razumem kako jim ne raste, pa me nervirajo in utrujajo, da jim ne cveti in da ne raste kot pri meni, da jim nisem dala lepe sadike,bla, bla, bla......eni pač niso za rožice...meni pa je pobralo vso voljo do razdajanja...lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Dajmar

Darso je napisal/a:
O prelep, takega pa še jaz nimam.

lp D

Še ne cvetejo vsi, če bosta dva je eden tvoj. Drugače pa potaknjenec naslednje
leto.
Dajmar

So že štirje.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

M.hibiscus na slikah v moji zbirki zavzema posebno mesto. Poleg čudovite barvne kombinacije cvetov so njegovi cvetni listi kot iz zmečkanega blaga a kljub temu čvrsti in kompaktni. Velikost cvetov od 20 do 22 cm v premeru, v višino zraste do 150 cm. V primeru več dežja cvetovi postanejo tako težki, da celo zlomijo vejico na kateri cvetijo. Da je posebnež pove že podatek, da je zelo skromen pri semenih in ga je kar težko razmnoževati. (foto Brane B.)

Nazadnje urejal/a braneb 23 Avg 2018 05:42; skupaj popravljeno 2 krat
Dajmar

Lepi so Brane.
To sta moja najnovejša.

Jutri bo še en nov izgleda še temnejši.
Odgovori