Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Res je lepa, vsklajena kombinacija - zato se jih tudi držim že skoraj deset let Wink .

Je pa danes na tržišču “Dinner Plate” hibiskusov malo morje. Da glava peče Cool Laughing

Zanimivo, tudi firma Newbiscus, ki zgine kot kafra, pa se zopet pojavi, je pred leti ponudila novo serijo, v skladu z trendom. Po spominu, lepi veliki cvetovi, z nakodranimi cv. listi, pa "toplarji", pa šekasti itd.

Sem pa pet in več let nazaj kupoval tale beli Newbiscus https://www.gardens4you.ie/newbiscus-collection-white-pink-red-ie-en.html pa ga nisem dobil, ker je firma Newbiscus poniknila. Ko so se spet "zbudili", so imeli nov program._________________mfranc
mfranc

Samo dan, dva sem zamudil za vsaj približno uravnotežene barve. Beli so na odhajanju, jutri bo še kak postrganček.

So pa letos na gradbišču, cel predhišni vrt so okupirali sosedovi gradbinci in sem hibiskuse stražil skoraj cel dan. Najbližji, roza, so izgubili precej stebel.

tale pušeljc pa bi rad bil ta glavni v živi meji, gre že močno preko dveh metrov Wink

_________________mfranc
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Bravo, res enkratno, čudoviti cvetovi
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepi!!!
A ne bi bili, če ne bi vsak dan odstranjeval odcvetelih cvetov, a ne? Prav nič lepo jih ni gledati tam, kjer tega ne počnejo. Ta roža za lep izgled grma pač to zahteva. Pri sircih se še nekako spregleda, tu pa ne.
braneb

Evo ga, pa je zacvetel v roza lila barvi. V lanskem letu sem dobil sadiko od mfranca, preživel je zimo in letos pognal dve vejici in na vsaki po 5 popkov.
Res je lep in velik cvet (foto Brane B.)

Nazadnje urejal/a braneb 23 Avg 2018 05:44; skupaj popravljeno 2 krat
mfranc

Res je Muha, pri odraslih, velikih grmih se nabere odcvetelih, mokrih cunj hudo veliko; in kakšna fotka (ali pogled Cool ) od blizu ni nič romantična.

Lep je, Braneb, naslednje leto bo že resen grm - če ga boš lepo pedenal Wink .

Vsi moji Newbiscusi so kandidati za 30 centimeterske cvetove, samo tale vročina jim ne paše. Cvet čez cel dan raste, največji premer ima proti večeru, ali vsaj popoldan. Že pred dvema urama sem napravil malo "kontrolo" z metrom. Veliko jih je takrat merilo med 26 in 28 cm, vendar so se robovi cvetov že vihali ....._________________mfranc
braneb

Zacvetel je še eden močvirc v moji zbirki v lepi ciklam barvi. Velikost cveta je v primerjavi z kovancem za 2 eur. Vzgojen je iz semena v lanskem letu in je letos pognal iz korenin prvič kar 7 vejic, ki so zrastle od 70 do 80 cm (mislim, da bo bolj nizke rasti), na vsaki vejici pa ima tudi do 6 popkov. (foto Brane B.)

braneb

Hibiskus z belim cvetom in lilardečo sredino je eden od najboljhvaležnih in mnogocvetnih hibiskusov v moji zbirki. Ima suličaste liste v višino zraste do 140 cm, velikost cvetov od 19 do 21 cm v premeru. Zelo rad tudi semeni. (foto Brane B.)

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji newbiscusi so žal že v odcvetanju. Coccineus ima pa še vedno le popke. Le kdaj neki bo zacvetel? Rolling Eyes
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Tudi moji odcvitajo, vsekakor je razlika med tistimi, kiso redno dognojevani in zalivani, kot tistimi, kiso le občasno zaliti._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori